Život na moru

za web

Duhovna obnova “Život na moru” odvija se na 2 jedrilice – na svaku se ukrca 6 mladih s jednim skiperom i jednim duhovnim pratiteljem.

Nakon dana ili dva kad se otisnemo od obale Sukošana, plovidba će nas odvesti u otočje srednje Dalmacije (Pašman, Kornati, Dugi otok, Ugljan). Ploveći onuda, uz neka zaustavljanja otkrit ćemo more i mornarsku atmosferu. Svako jutro odvojit ćemo vrijeme za molitvu, osobnu ili zajedničku, na temelju biblijskog teksta. Sudionici će dobiti upute kako moliti kao i nekoliko točaka kojima mogu obogatiti svoju vjeru. Malo po malo bit će uvedeni u vlastitu individualnu molitvu.

U dugim satima plovidbe naći će se vremena za dijeljenje i za rasprave.

Kroz manevre jedrilicama ova putovanja će nam pomoći da naučimo jedriti ili napredujemo kao kormilar ili član posade, već prema našem nivou i našim željama. Konačno, navečer ćemo si dozvati u sjećanje proživljeni dan, radosne trenutke ili turbulentne trenutke života na brodu. Tjedan ćemo privest kraju zajedničkim danom na zemlji.

Jedrenje je sport, ali i zabava. Zajednički život posade često nas potiče na lijepe trenutke zabave i smijeha. Ipak, biramo stil života posade koji je jednostavan. Draža nam je kuhinja koja je umjerena, usidrenje od marina, radosne večeri na palubi. Svijet jedrenja može nam dozivati u pamet slike luksuza ili pak poticati nas na jednostavnost blisku prirodi. To su sredstva kojima ćemo si pomagati, a sve u smjeru vjernosti Evanđelju. Na taj način osluškivati ćemo Boga, dopuštajući Mu da nam govori preko mora, biblijskih tekstova i naših života.

Prije nego ispunite prijavnicu pročitajte sve u uvodniku obrasca koji je dostupan ovdje:

Prijavnica za ŽIVOT NA MORU

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE