ZAVRŠNICA 3D-a


Donosimo vam osvrt na završnicu 3D formacije koju je napisala jedna od sudionica prve godine. Da slika govori više od tisuću riječi, uvjerite se sami. 🙂

„Red rada, red odmora i red zabave“ rekao je  pater Špiranec naglasivši kako jedino tako mladi kršćanin danas može ostati i živjeti u miru. Upravo tako je izgledala naša  „Završnica 3D-a“ malo smo radili, malo smo se odmarali, uz to plesali, pjevali , a i zaigrali.

U subotu 1. lipnja neki su službeno završili svoje 3D putovanje i tako uspješno završili SKAC-ov program za cjelovitu zrelost osobnosti- 3D Formaciju.  Zajedno s njima, prva i druga godina je proslavila sve uspjehe koji su stekli tijekom ove akademske godine i oprostili se s 3D-om za sada, jer nas na jesen očekuju nove pobjede.

Zajedničko druženje započelo je Svetom misom u našoj Bazilici kako bi naš dan bio ispunjen Duhom Svetim i svim njegovim plodovima koje smo stekli tijekom godine. Euharistiju su vodili naši zemaljski vođe, pater Rukavina i pater Špiranec. Posebno nas je iznenadila kratka, ali strelovita propovijed patera Rukavina koji je citirao blaženog Ivana Merza: “Valja postaviti težište svih naših želja u onaj svijet.” Rekla bih kako upravo ova rečenica opisuje ono što nas 3D uči, a to je da sve što imamo, posjedujemo, proživljavamo, čemu se radujemo, za čim tugujemo da to sve stavimo u odnos s Njim, kroz egzamen. Da kroz egazmen dođemo do onoga što nam Bog poručuje i do nas samih, naše osobnosti, autentičnosti i duhovne zrelosti.

Zatim nas je pater Špiranec kao Božje vojnike poslagao u redove po zaduženjima- čišćenje bazilike, kuhanje gulaša za svih, čišćenje Skac kluba i dvorane. Prije nego što smo se svi bacili na posao, uslijedilo je polagano razgibavanje „kršćanskih zglobova, listova, glave i vrata“ sve kako bi svatko od nas osvijestio svoje tijelo i njegovu snagu. Naglasio je važnost tjelovježbe kao poštivanja tijela i onoga što nam je dano, njega trebamo jednako njegovati, paziti i raditi na njemu kao i na duši. I ne smijemo zaboraviti RED! Red u sobi, red u učenju, red u poslu, red u molitvi kako bismo postigli i živjeli puninu mira.

Zato smo se svi primili posla, za sat i pol vremena Bazilika se očistila, klub i dvorana su zablistali, a gulaš je zamirisao dvorištem, sve zajedničkim snagama. Onda je stigao red odmora uz okrjepu čaja, kave i pokoje napolitanke. Prava radost uslijedila je nakon toga, igre Kapetana i Izazovi. Vjerujem kako se u svima nama probudila ona dječja radost igranja. Ogledavši se oko sebe, shvatila sam kako nije bitno koliko imaš godina, 20, 22, 27 ili više, u svakome od nas i dalje leži dijete Kristovo, neiskvareno, otvoreno i spremno za igru. Vidjevši tu ljepotu samo sam mogla zahvaljivati, što sam tu izabrana, biti s njima i dijeliti s njima najveća bogatstva ovoga svijeta. A i fini gulaš, kojeg je pater Rukavina uz 3D-ovce spremio po izvornoj ličkoj recepturi „za prste polizat“. Onda nas je malo obuzela „fjaka“ , kako Dalmatinci kažu, nakon ručka, ali nismo joj se prepustili jer je uslijedio vrijeme za dodjelu diploma. Da svima možemo pokazati i pismeno dokazati da je 3D ono što je naše živote promijenilo i ispunilo.

Za kraj smo uživali uz harmoniku, gitaru i saksofon, a naučili smo plesati i kolo. I tako se naše zajedničko druženje privodilo kraju. Uz red rada, red odmora i red zabave zaokružili smo ovu godinu  i oprostili se, ali samo do jeseni…

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE