Zašto moram moliti?

1868772_960_720

 

Evanđelje: Mt 7, 7-12

Ako već znaš što mi treba, zašto Te moram moliti? Zašto Ti je bitna moja molitva ukoliko tražiš klanjatelja, a ne klanjanje? Ukoliko želiš mene?

Što nije to pomalo i nepošteno- moram moliti, a tako često srce je prazno. Ne znam što želim ili želim previše toga, često i previše onoga što nije za mene.

Kako onda uputiti svoje molitve Tebi? Ako su i one prazne poput mene?

Možda, možda je u tome stvar- želiš mene, želiš moje misli, moju ljubav, moje srce upravo potpuno prazno kako bi ga mogao ispuniti Ti svojom ljubavlju. Želiš srce kojim neće vladati moje želje za svijetom već žudnja za Tobom.

Kroz molitvu, kroz moju riječ upućenu Riječi, kroz moju tišinu progovorit ćeš Ti- maknuti loše, stvoriti novo, otvoriti druge puteve, dati novi pogled u situaciju.

Neke molitve ‘neće proći’, za neke možda još nije vrijeme, neke ćeš slomiti, neke nadopuniti- i to je isto u redu.  Ponekad se nešto treba potpuno slomiti kako bi pali svi zidovi i izgradilo se nešto novo.

Iz tih mojih ruševina oblikovat ćeš nove temelje na kojima ću se iznova graditi. I što god se izgradi bit će bolje, što god dobijem bit će savršenije jer Ti , koji si mi dao, Ti si savršen.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE