Zaboravljaš da je tvoj Bog prvi patio za tebe!

196557_2719

 

Iv 16,20-23a

Važno je prisjetiti se da Isus kad kaže „zaista, zaista“, naglašava nešto jako bitno i istinito. Vratimo se na svjedoka kojim si pozvan biti još početkom tjedna. Da, plakat ćeš i jaukati. To je ono što je tebi mrsko, ono što ti ne bi. Tvoja patnja se tebi gadi i ružna ti je. Kao da zaboravljaš, vjerni katoliče, da je tvoj Bog prvi patio za tebe. Kao da zaboravljaš da je i umro, u grob sišao za tebe. Ali je onda i uskrsnuo. Ti samo gledaš kako ti je teško, a zaboravljaš na proslavu Božju, koju tvoja žalost može donijeti! Ti vidiš 40 dana korizme, a zaboravljaš na 50 dana radosti zbog uskrsnuća. Kako li samo Crkva to lijepo u svojoj liturgiji pokazuje, promotri malo!

Daj mi onda te patnje, Isuse da se i po mom križu proslaviš Ti! Većeg blagoslova od toga, brate, nećeš imati. Vjeruj Isusu kad ti kaže da ćeš se radovati. Vjeruj da onom što sad prolaziš dolazi kraj i da je taj kraj u slavi Gospodnjoj. Kako velika i sveta ta tvoja patnja može biti, samo da je hoćeš prihvatiti. Ne boj se
zato, nego čvrsto stoj. Ako si pao, podigni opet svoj križ i iznesi ga do kraja, kako bi i ti mogao dočekati radost Uskrsa. Hrabar svjedok budi, na to si pozvan!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE