Volonterski kamp Dumače – prijave


Donosimo vam detaljnije informacije o volontiranju u kampu Dumače te link za prijavu.

Kada: 24.-31.8.2019
Kako: Volonterski kamp u Dumačama namijenjen je mladima koji svoje vještine i interese žele realizirati u konkretnom radu s djecom i mladima.

Program kampa provodi se na području najsiromašnije županije u Hrvatskoj, u selu Dumače u blizini Petrinje koje su naselili Hrvati izbjegli iz Letnice. Obitelji u ovom selu su mnogobrojne te je program kampa usmjeren primarno na djecu i mlade. Opuštena atmosfera, zadovoljstvo i želja volontera, kao i dobrodošlica i otvorenost naših domaćina omogućili su da se ovaj kamp dogodi već petu godinu za redom.

Volonteri vrijeme provode u cjelodnevnom radu: tijekom jutra provode edukativne i kreativne radionice, dok je poslijepodne vrijeme za igre na otvorenom s djecom u naselju. Večernji duhovni program ujedno je i prilika za međusobno upoznavanje i dijeljenje mladenačkog žara i bogate letničke tradicije.

Dob: 18-35

Dolazak/odlazak: Sudionici dolaze u svom aranžmanu.

NAPOMENE / SAVJETI

Svi sudionici kampa volontiraju kako na samom kampu, tako i prije njega, pripremajući se za vođenje programa. U dogovoru sa sudionicima bit će održane edukacije za provedbu različitih dijelova programa. Od sudionika se očekuje spremnost na rad s mladima i s djecom raznih uzrasta.

PRIJAVA NA LINKU
Za sve dodatne informacije, javite se na: volonterski.centar@skac.hr

Pjesmu je napisala jedna volonterka koja svojim odlaskom u Dumače napaja svoje životne baterije i svjedoči o radosti proživljenoj u igri s djecom.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE