Vezati kravatu ili zavoje? Oboje treba moći


Dobila sam samo informaciju da ćemo nakon prvog nagovora za duhovne vježbe, imati eksperiment. Eksperiment? Nisam znala o čemu se radi ni hoće li mi biti zanimljivo, ali odlučila sam se odvažiti i probati, iz nekog razloga jako me zanimalo kako će to izgledati …

Eksperiment je imao dva dijela, dva mala eksperimenta.
Za prvi dio eksperimenta trebali smo se posložiti u grupe po troje i svaka grupa dobila je jednu kravatu. Krenula je prezentacija – o vezanju kravate.
Već u samom početku dok smo imali prezentaciju o tome kako se veže kravata bilo je zanimljivo i postajalo sve više zagonetno. Pitala sam se zašto nas je troje po grupi i jedna kravata, no kada smo započeli po grupama vezati kravate, shvatila sam zašto nas treba biti troje.

Mojih dvoje u grupi krenuli su sa vezanjem i naravno, dok je djevojka vezala kravatu mladiću iz moje grupe, logično je bilo da ja gledam i učim kako se veže kravata i tako smo svi troje dobili svoju ulogu.
Računajući da smo svi uspjeli „pohvatat“ barem jedan dio kako se veže kravata za vrijeme prezentacije, mogli smo jedni drugima dati još koji savjet o tome kojim redoslijedom najbolje svezati kravatu.

Prvi dio eksperimenta je uspješno završen, a za mene je svakako imao jednu poučnu notu – primati znanje s ljubavlju možemo samo od onoga tko nam ga i daje s ljubavlju.

Drugi dio eksperimenta su bile vježbe prve pomoći – opet nešto poučno i korisno.
Prvo smo se svi skupili u svoje bazne 3D grupe te je svaki voditelj grupe izvukao papirić na kojem je pisalo kako je naša voditeljica, naša Anđela „ozlijeđena“ te smo se mi grupljani morali prisjetiti kako se radi imobilizacija određene ozljede.

Ovaj eksperiment je doista bio zanimljiv jer smo svi različite generacije i samim time razlikuje se kada je tko položio za prvu pomoć. Trebalo je malo stati i prisjetiti se na koji način pomoći unesrećenom.
Zapravo to me malo i ponukalo da bih se zaista trebala toga prisjetiti jer čovjek nikada ne zna kada bi se mogao naći u situaciji da zapravo treba nekome pomoći na taj način.

I kao zaključak na kraju ovog zanimljivog susreta mogu reći da su mi ovi eksperimenti pomogli da se prisjetim kako u različitim životnim situacijama trebamo biti „pripravni“ za različite stvari i za neočekivane situacije pa makar to značilo nekome zavezati kravatu ili pomoći čovjeku u nesreći. 🙂

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE