Večer svjedočenja

WhatsApp Image 2017-11-26 at 22.45.39 (1)

Dana 14. studenog 2017. je u velikoj dvorani uz baziliku Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u organizaciji SKAC kluba održana večer svjedočenja. Četvero mladih (dva člana Reda manje braće, jedan član Družbe Isusove i jedna časna sestra iz Družbe školskih sestara franjevki) su okupljenima govorili o tome kako su se odlučili za redovnički, odnosno svećenički poziv, kako je na to reagirala njihova okolina, zašto su izabrali baš taj red kojem pripadaju, koja su obilježja njihovog reda i življenja karizme reda te na koje poteškoće su nailazili, a i danas nailaze zbog življenja poziva.
U samim svjedočanstvima se vidjela razlika u načinu na koji Gospodin poziva i vodi one koji odgovore na Njegov poziv. Svjedočanstva su među prisutnima su više puta izazvala smijeh zbog mnogih spomenutih simpatičnih zgoda i nesporazuma, ali i čuđenje, zamišljenost, ganuće i žalost zbog ozbiljnih nerazumijevanja na koje nailaze tijekom življenja poziva. Posvjedočeno je da ih je privuklo istinsko svjedočanstvo vedrine i duboke vjere onih koji žive svoj poziv te život u zajednici (među subraćom i sestrama), bez obzira na sve kušnje, napasti, pitanja i nedoumice koja izaziva takav život. Osobito zanimanje je izazvala mogućnost za postavljanjem pitanja nakon što su izrekli svoja svjedočanstva.
Nadamo se da su riječi svjedočanstava ostavile ploda u mislima i srcima nazočnih, da su osnažile za životne borbe i da su dale poticaj odazivanja na Božji poziv i traženje odgovora. Prisutne koji su svoja svjedočanstva podijelili s drugima preporučujemo u vaše molitve da vazda budu vjerni danim obećanjima, da budu dobri radnici na Božjoj njivi, da budu svednevice istinski raspaljeni vatrom Božje ljubavi, da ne traže ništa drugo nego još veću Božju slavu i spasenje duša te da nikada ne iznevjere svoje uzvišeno zvanje i poziv na koji su se odazvali. Neka ih u tome i u opasnostima njihova svetog poziva uzme u zaštitu pod svoj raskriljeni plašt naša Nebeska Majka Marija i milom majčinskom rukom vodi k Dobrom Pastiru. „Neka njihova ljubav prema Bogu bude jača od svega.“

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE