Ući u cipele?


Toga, prelijepoga dana, uputili smo se u Pučku kuhinju kod Misionarki ljubavi, pomagati i volontirati. Okupili smo se ispred Pućke kuhinje malo ranije ujutro. Izdvojili smo vikend da učinimo djelo ljubavi i da spoznamo i osjetimo koliku ljubav oni daju za sve te ljude koji nemaju nikoga.

Kad dođete tamo prvo što shvatite je koliko ste blagoslovljeni što imate obitelj i sve prijatelje, krov nad glavom i sve što vam treba zapravo. Trudite se ući u njihove cipele – kako biste osjetili što to oni traže – kako biste na kraju svega shvatili da je to samo i jedino ljubav!

A te časne!? Ja sam osobno ostala zapanjena, kao i ostatak moje grupe tolikom ljubavlju koju imaju i kojom sve čine za njih. Zaista ne bih mijenjala to jutro ni za jedno drugo: puno smo naučili, spoznali, uvidjeli da – kad daješ ljubav – toliki blagoslov nazad dobiješ od Boga i tih ljudi kojima treba pomoć.

Radili smo svašta: od pranja prozora do guljenja krumpira, od rezanja kolača do pakiranja uskršnjih čestitki. Popakirali smo čak 300 uskršnjih poklona za korisnike i još mnogo toga…i ono najvažnije, dali i ispunili se Ljubavlju. Posebno to što smo mi mogli učiniti nešto i dati sebe za nekoga drugoga.

U 25. retku 12. poglavlja Knjige mudrih izreka stoji: “Duša koja velikodušno daje, uživat će blagostanje; tko obilno napaja druge, i sam će biti obilno napojen.”

A Isus Krist je rekao: “Više usrećuje davati nego primati!“

“Kad je drugom daruješ, ljubav još veća postaje”!

Vaši Pravedni

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE