Tvoja volja nek’ bude

church-1790940_640

Lk 1, 26-38

“Milosti puna, Gospodin s tobom”

Tko se ne bi zbunio na takav pozdrav? Očekivano, ali zanimljivo da je Luka tu njenu reakciju zapisao. Kao da je htio reći – ona je izabrana od Boga da rodi Sina Božjega, ali i ona je samo čovjek. Ni ona nije pošteđena kušnji, strepnji i neizvjesnosti.

I vjerovatno je imala 100 upitnika iznad glave, ali postavila je samo jedno pitanje – “kako?”. Nije rekla “to nije moguće”, ne sumnja u Boga, nego ima potrebu razumjeti. Mi bi vjerojatno pitali ” Kako će izgledati? Hoće imati plave oči? Ako je Sin Božji, znači da će biti dobar i poslušan, neće cendrati? Jooj super! A hoće li odmah znati hodati? A jel mu treba nekakva posebna hrana? Hoće…”

Anđeo joj daje odgovor, a broj upitnika je još veći. Ali ona samo kaže “Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!«

Koliko je tešo reći “neka bude volja Tvoja”. Čak i za najmanje stvari. A zar nas ne bi rasteretilo da se prepustimo volji Božjoj? Zašto brinemo o stvarima na koje ni ne možemo utjecati?

Kad sam prije 14 godina bio zaljubljen preko ušiju i molio za jednu predivnu curu, najteže je bilo reći “neka bude volja tvoja”. “Znaš što ja želim, ali Ti znaš što je najbolje za nas, neka bude tako.” Baš zahvaljujući toj rečenici, danas sam siguran da naša veza i naš brak nije samo moja, nego i Božja volja.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE