Tko sam ja?

Tko sam ja

Tko sam ja, bez Tebe, Bože?

Samo još jedan čovjek koji je prolaznik na ovoj Zemlji. Točkica u ovom beskrajnom svemiru, beznačajna u mnoštvu. Nestajem onda kada mi prestane raditi mozak i kad mi stane srce..
Jedino ostajem u sjećanjima drugih, ali i oni će umrijeti.
Bez Tebe, Bože,
ne preostaje mi ništa drugo negoli misliti na sebe i da proživim ovaj život tako da si natovarim što više kratkotrajnih užitaka. Ostaje praznina koju nastojim popuniti hranom, pićem, novcima, kompjutorskim igricama, ljudima, sportom…
Bez Tebe Bože,
vrijedim onoliko koliko svijet kaže da vrijedim. Svaki moj neuspjeh je poraz, a moje je djelovanje određeno ljudskim obzirima. Zapravo, moj život je određen ljudskim obzirima, osudama i njihovim ograničenjima.
A ako nije po mojoj volji, bolje da mi se svi sklone s puta. Takva sam ti ja, bez Tebe, Bože.
Ali sa Tobom, Bože,
ja sam novo stvorenje sa novim pogledom na svijet. I moja volja više nije bitna ako nije u skladu sa Tvojom voljom.
Sa Tobom, Bože, znam da sam itekako vrijedna. Znam i osjećam da me ljubiš. Da me zagrliš ujutro kada se probudim. Da si me baš sada i ovdje želio i takvu me stvorio. Tišina više nije glasna kao prije da bih bježala od nje. Sada tražim tišinu da bih razmatrala Riječ Tvoju i čula što mi šapućeš. Najsretnija sam kada ti mogu dati slavu koja samo Tebi pripada.
Uvijek sam bila gladna ljubavi i pažnje: nitko u životu nije me mogao iznenaditi grubošću i uvijek sam ju očekivala, a moglo me se pridobiti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom. Umjetnost je doprijeti do moga srca. Malo po malo, Ti si dolazio i pokazao da si najveći umjetnik i kreativac. Sa Tobom, Bože, sve tako ima smisla. Život više nije ni crni, ni bijeli, ni sivi, već široka paleta boja. Baš kao ova jesen.

Promišljanje animatorice 3D-a Zlate Rakošec s obzirom na predavanja koja smo slušali kroz listopad.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE