Tako ljudski, a tako Božji


Mt 16, 13-23

Sviđa mi se Petrova reakcija (već sam vam rekla da volim Petra :)). Isus im priča kako će biti optužen i ubijen, a Petar mu ne da. “Bože sačuvaj, Gospodine! Ne, to se tebi ne smije dogoditi!” (još kaže i “Bože sačuvaj”, a malo prije je priznao da je Isus “Sin Boga živoga”, eh Pero, Pero, zbunio si se kao ja na ispitu :D) Sviđa mi se ta reakcija jer, da sam ja bila tamo, ma, isto bih rekla – Ne Gospodine, ti si dobar, volimo te, trebaš nam, nećemo to dopustiti, to se ne smije dogoditi!

Ali… činjenica je da ta reakcija ne uključuje ono osnovno što nosi vjera u Boga – Kako ti želiš. Budi volja Tvoja. Gospodine, ti znaš.

I zato se Isus na njega ljuti i kaže da mu je sablazan. Na pameti mu je ljudsko! Na pameti su mu emocije, njegove želje, njegova htijenja… ali zato je dobro da je Isus bio uz njega da ga opomene. I da je evanđelist Matej to zapisao. I da mi to možemo čitati svaki dan i podsjećati se da, iako je jako ljudski reagirati kao Petar, trebamo izgrađivati nadnaravni pogled.

Mislim da nam je on pravi primjer. Zamislite, bez obzira na sve njegove padove, baš je na njemu izgrađena Crkva. Na kraju je i život dao za Crkvu, tolika mu je vjera bila.  Takvi i mi možemo i trebamo biti. Tako ljudski, a tako Božji.

Pero, budi uz nas, pazi nas 🙂

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE