Sunčaš li se, ili kvarcaš?


Kad se popneš na Sljeme vidiš jedan drugačiji Zagreb koji je opet Zagreb. Vidiš njegove boje, veličinu, zgrade. Vidiš ga iz neke druge perspektive, vidiš ga kao cjelinu. Vidiš onaj dio cjeline koji ti nedostaje kad ga gledaš iz tramvaja, ulice, s prozora. Treba ti taj drugi pogled- da ga zavoliš još više, upoznaš bolje.
Tako je i Isus radio: uzlazio na goru sa svojim učenicima, pa se preobrazio. Uzlazio na gori i odabrao dvanaestoricu, uzlazio na Golgotu i umro. Uzašao na Nebo i pobjedio!
Tako je i s mojim životom: kad se udaljim iz svoje svakodnevnice, malo bolje vidim svoj život. Vidim ono što u svakodnevnoj vrevi ne dopire do mene- vidim sebe i druge, jasnije!

Tako je i s modravskim animatorima: ovog su se vikenda i oni uspeli na brežuljak u Hrvatskom Leskovcu. Popeli su se na brdo u blizini Karmelskog samostana. Ni sami nisu znali što ih čeka. Otvorili su oči, uši i umove, osluškivali su i tražili, pitali i zanimali se, smijali i zaplakali, rušili svoje zidove i okove, uranjali i zaranjali u Krista. Susretali se.
Radost je u susretu. U toj radosti krije se i svo njegovo umijeće, k’o tajna vještina: doći dovoljno blizu nekomu da se ljubav dogodi, a ostati dovoljno daleko da se sloboda ne povrijedi. I tako postajemo slobodni za ljubav- u susretu!

Razlika je u tome sunčaš li se ili kvarcaš. Mi se želimo sunčati, napajati Božje blizine i ljubavi pa ju onda ižaravati, sjajiti, živjeti je- s njom, po njoj, uz nju i za nju.
Tvoji animatori su počeli s pripremama za ljeto, čekaju te, mole za te i raduju ti se, iščekuju sa žarom nove susrete! Ako i ti želiš rasplmsati žar u srcu, i krenut u susret ljetu, prijave za Modrave su u tijeku. Prijavnicu možeš naći na poveznici: PRIJAVNICA

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE