Strah

abyss-2036211_960_720

 

Evanđelje: Mt 17, 1-9
Svi osjećamo strah i svi se bojimo nečega. No tako često nas je strah upravo straha- kao da je u današnjem svijetu obilježen, “sotoniziran”.

New age poruke potrage za srećom su posvuda; čak i među Katolicima postoji određeni odmak od te “tabu” teme. Nekako, ako si upoznao Krista- kako osjećati strah? Imati napadaje panike ili biti anksiozan? Možda tvoja vjera i nije toliko jaka…

I onda sami pokušavamo prežvakati naše osjećaje, guramo pod tepih sve što nije sreća ili mir. Zaboravljamo da je Isus isto osjećao strah- i to toliki strah da je krvario krvavim znojem. Zaboravljamo da je On bio i čovjek, da je osjećao te svaku emociju blagoslovio.

Ne postoji negativna emocija, postoji samo ono što ti učiniš s njom. I umjesto da je podijeliš s ljudima među koje te stavio, sebično je čuvaš za sebe i ne dopuštaš ljudima da podijele tvoj teret, Njemu da ti pomogne.

“Ne bojte se”- to nam Isus danas poručuje, ali  ne zato jer se ne smijemo bojati, već nas poziva na preobraženje naših strahova. Umjesto da nas usmjeruju prema nama, iskoristimo ih da nas usmjere drugima i Bogu.

Neka danas bude tvoj novi početak u kojem ćeš započeti prihvaćati Ljubav. Tek kad je prihvatiš, dopustit ćeš Bogu da te preobrazi. I kroz svoje preobraženje prihvatit ćeš samoga sebe, otvoriti se ljubavi za druge i dopustiti drugima da te ljube.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE