“STAJANJE” U LJUBAVI?

Spongebob-full

Pedesetnica #32

Iv 15,9-11
Podsjećam te što to bješe ljubav! O, Gospode! Kako se to »stoji« u ljubavi?

Zbunjen sam pred tvojim riječima Isuse Kriste. Kako, a da mi ne umakne ta silna pokretljivost [ljubav] u meni? Čini mi se mogućim sve osim »stajanja« u ljubavi. Recimo: Igranje! Vrludanje! Švrljanje! Bazanje! Trkeljanje o njoj! ‘Uletavanje’ u nju!

Sad pak Tvoje riječi da se ljubav ima događati po nama i između nas, da bi »radost« naša bila »potpuna«. »Rad te imam« kažu u nekim krajevima Domovine tj. ima se nešto u »veselju«! U nekom kažu »zdrav pa veseo« momak!
I sad ja zamišljam sebi, posred svake žalost i sve tuge što trvu čovjeka, kako bi to bilo biti »potpuno« radostan, veseo i zdrav!?
Ništa drugo, nego »savršen« dušom, duhom i tijelom – sjati kao danica zvijezda [Nebo]!

Ma, stani amo, što to »ljubav«?
*Otac ljubi Sina – proslavio se u Sinu!
*Sin ljubi tebe – Sin se želi proslaviti u tebi!
*Ti ljubiš…»koga«? Proslavljaš li Sina?

Ho! Dogrmilo ‘uletavnju’ – nema ljubav veze s tim! Kada uđeš u velebne »dvore«, onda se zapanjiš za svu tu raskoš, pa se počneš vrtoškati u jednoj točki obasežući okom i najmanju stvarčicu, ne bi li dušu napojio tom ljepotom. To je to! »Stojiš« i ni koraka dalje iz »najboljeg položaja« za promatranje!

Tvoj »najbolji položaj« u životu neka bude stajati u ljubavi Isusa Krista isto kao što je On u ljubavi svoga Oca.

Kako da ti se »ljubav« zbude?
Prošle nedjelje Isus je rekao što to za »nas« pojedinačno znači! Nisi više ti – pojedinac – nego učini u životu kategoriju »mi« – moja braća!
Da ljubimo jedni druge kao što je On nas uzljubio – hraniti, pojiti, slušati, liječiti, Križ – jer tako će se znati da smo Njegovi (Iv 13, 34-35). »Stani«! Stani! To je bila »zapovijed«.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE