Slavlje o Srcu Isusovu

2015-6-16_slavlje_o_srcu_isusovu

Na našoj župi, u Bazilici Srca Isusova, svaki petak je nova prilika za intenzivan susret s Bogom kroz zajedništvo na Misi mladih, kroz ispovijed, klanjanje i neobvezne razgovore koji uslijede na čaju u dvorištu naše “Palme”.

Jučer, ipak, na poseban smo način obilježili Blagdan Srca Isusova.
To srce središte je oko kojeg se okupljamo i srž je naše vjere u Boga koji je ljubav. Nije to neka holivudska, reklamna, romantizirana, sapunjasta slika ljubavi, nego konkretan čin vjere koji se najbolje odrazio u otajstvu smrti i Uskrsnuća. Biti kršćanin za mene znači biti radostan jer sam ljubljen i otkupljen, slaviti jer je moj Bog pobijedio smrt, blažen biti jer On svaku moju situaciju okreće na dobro.

Sliku kraljevstva Božjeg na zemlji mogli smo doživjeti na misnim slavljima toga dana, ali i večernjoj fešti koju su naši zborovi i zajednice obogatili pjesmom. Uz prigodan program ponuđena su bila i osvježavajuća pića i hrana te su se župljani i štovatelji Srca Isusova družili do sitnih sati.

Ministranti su se oprostili od svoga voditelja, Bojana Bijelića SJ, koji odlazi na studij u Rim. Ovim putem želimo mu i mi zahvaliti za služenje i radosnu prisutnost među nama kroz proteklu godinu.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE