SKAC-ova škola debate

2013-11-4_skac_ova_skola_debate

Utorak, 5.11. u 20 sati

Kad u debati navre krv u lice, nabreknu vratne žile, stisnu se šake… i umjesto zacrtanog cilja stekneš samo ljute neprijatelje, sustignu te loše etikete, obuzme te bijes, a ideja koju si branio drugima tek tad postaje odbojna – znaš da ne znaš. Ne, to nije to debata!

Kako se debatira? Kako dobiti protivnika, izbiti mu argumente, steći njegovu naklonost, ostaviti dojam na neutralog promatrača? Kako ga pokolebati u njegovom uvjerenju? Kako pronaći prave riječi i pokazati naprednost i afirmativnost svoga stava; kako zadobiti simpatije svojih oponenata i pridobiti ih za ono što zastupaš?

Debata je u kršćanstvu uvijek bila njegovana vještina kojom se Crkvu branilo kroz sva ova stoljeća. U ovom novom vremenu pogled Crkve uprt je u mlade, u tebe! Ono što ne može Pozaić ni Bozanić – možeš ti! I to u svojim menzama, aulama, studentskim druženjima, po internet forumima, portalima; na facebooku, twitteru nema tko drugi činiti nego ti – svugdje gdje te Bog postavio.

SKAC – ova ŠKOLA DEBATE

Na početku prve debate predstavit ćemo program debatne škole za ovu godinu. Potom uvesti u pravila ovovečernjeg debatiranja, predstaviti debatante, postaviti debatnu tezu, i debata će krenuti. Debatirat će neki od onih koje poznaš, između nas odabrani, od kojih siguro neke i poznaš.

Dođi vidi kako to oni čine, kako im ide, što bi trebali i mogli bolje.
Nakon službene debate druženje (i spontano debatiranje) uz čaj.

Debatu vode istruktori debate i iskusni debatanti prijatelji SKAC-a.

Palmotićeva 31, velika dvorana dvorišne zgrade.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE