Silazak u mrak

tomb-21

Mt 28,1-10

„Braćo: Koji smo god kršteni u Krista Isusa, u smrt smo njegovu kršteni. Krštenjem smo dakle zajedno s njime ukopani u smrt da kao što Krist slavom Očevom bî uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života.“

Stigli smo draga moja braćo na našem putu i do groba. Dok stojim iznad njega i gledam unutra, razmišljam kako bi ušao. Mračno je unutra, ali ja se ne bojim mraka… Ja sam odrastao… Ma kakvi, još uvijek drhtim. Kako ući u takav mrak Gospodine? Gdje pronaći hrabrosti za taj korak u ništa? Dok o tome razmišljam, shvaćam da je taj prvi korak već za mene učinjen. Učinili su ga moji roditelji kada su me donijeli na krštenje. To je to Isuse! U krsnoj vodi je moja hrabrost!

26.3.1989 je dan moga ulaska u grob, a koji je tvoj brate?! A koji je tvoj sestro?! Tog dana si i ti pokopan/ukopan u smrt i da tako kao što Krist slavom Očevom bî uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života. Novost života je zagrliti Krista u Njegovom grobu i čvrsto Ga držati da bi trenutak uskrsnuća i tebe preobrazio. Tako na kraju novost života postaje živjeti vječnost ovdje na zemlji!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE