Rasti s pater Pavinom V.


Kada je čovjek u duhovnim vježbama u svakodnevici  često nailazi na vlastito nestrpljenje sa samim sobom. Ključan je tad stav duhovnika. Pater Pavin je imao raznolike metode. Nekad bi sve okrenuo na smijeh, nekad bi mi dao poparu, a ponekad bi me strpljivo urazumljivao i ohrabrivao.

Tako jednom dok sam dvojila kuda nakon faksa – dal te željkovane misije, dal doškolovavanje, dal posao – upadoh u neku malodušnost. Bilo je tu i straha od krive odluke, i straha da ću promašit Božju volju… ma klasika. Skužio je pater sve, al mi je davao lijek na žlicu.

„Znaš Marija, Bog je sada i ovdje. Ne daje On čovjeku zarctan plan za život, nego želi odlučivati s tobom. Računa na tebe. Ne daj se pokolebati! On ti uvijek daje svijetlo za 5 koraka… i čeka da ih napraviš. Jedan po jedan. I onda daje daljnje svijetlo. Ali zapamti – ne daje svijetlo za čitav put… nego za poneki korak da ga napraviš u vjeri.“

I danas mi te riječi puno znače, i u njima nalazim oružje za borbu sa nestrpljenjem, neizvjesnošću, strahovima.

Bog daje svijetlo za 5 koraka! Možda je dobro zastati nad tim, i vidjeti koji su to konkretni koraci i kako ih činiti s Bogom.

Marija Selak

Zbog odustajanja nekih sudionika, ima još mjesta u duhovnim vježbama u šutnji koje će se održati po Uskrsu. Duhovne vježbe vodi pater Rukavina, a odvijaju se od 02. do 08.04. u Hrvatskom Leskovcu, Leskovački brijeg 15, kod karmelićanki BSI.

Prijaviti se možete klikom miša na poveznicu u nastavku: PRIJAVNICA.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE