Prošlotjedni nadničar: Razboriti Robert


Jednom je molio prije nekog događaja u SKACu. Bila je to prava muška molitva. Jasna, snažna, ohrabrujuća. Mogla sam naslutiti kako je Krist za narod molio, na Gori o blaženstvima zborio… da su svi već mogli doživit koliko su blaženi. Eto taj događaj me ponukao da ga pozovem da nam lomi Riječ protekli tjedan… Još kad sam ga vidjela u vrtu sa ženama, samo se potvrdilo da ima Kristova Duha (vidi fotku!). A evo što njegovi prijatelji vele o Robertu.

***

Nije on ministrant samo na Misi mladih, nego i u svakodnevnom životu. Kod Roberta volim što se usudi pokušati nove stvari i što ima otvorene oči za nove stvarnosti, a možda najviše od svega jer ima iskrenu sposobnost da se divi drugima, i da nas prihvaća i ohrabruje na različitost.

***

Robert Crnko

Razboriti Robert, kaže on nekad i sam za sebe.
Ali to je zaista najbolja riječ za njega.

Ponekad kad ga gledam u njemu vidim Mariju koja „u sebi pohranjivaše sve događaje i prebiraše ih u svom srcu“. Uvijek promišlja o nečemu i što je još bolje, voli to podijeliti s drugima. Na taj način i druge ohrabruje da više promišljaju o Bogu, ali i sebi i svojim odnosima. Zapravo nam pomaže da rastemo u vjeri i zrelosti.

U odnosu prema životu i ljudima na prvo mjesto stavlja Boga, slijedi ga strpljivo i mudro, kroz predanost, uslužnost i poticanje drugih na taj Put! U društvu je brbljavi zafrkant koji uz to pazi da se svi dobro osjećaju i ako je potrebno, rado uskače u pomoć.

***

Ako neku osobinu našeg Boga Oca mogu nazrijet u njegovu sinu Robertu onda je to skrbnost!

***

Robert je dijete Božje.

Veselo dijete Božje koje voli pričati o svom Ocu, voli tumačiti Njegovu riječ i savjetovati. Zbog blizine Oca – njegovi savjeti su mudri i nadahnuti Riječju.

Uz to, njegova najveća snaga je što ima rame za tješenje.

Kao pravi prijatelj, ponudit će svoje rame – za odmor, za zagrljaj i za suze.

Zbog njegovog odnosa s Bogom Ocem, susreti s njima nadahnjuju, tješe i liječe; kako ne bi kada sam Otac Nebeski govori po njemu.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE