Prošlotjedna nadničarka- MATEJA HRLEC


Prošlotjedna nadničarka je od onih ljudi koji imaju to malo gorušičino zrno vjere, ali zbog poniznosti kojom zrače ne pada im ni na pamet pokušati premještati planine. A vjerujem da bi ih ona mogla preokrenuti, samo kad bi htjela. Zato je odlučila izokretati druge stvari- naše živote. I to na najjednostavniji mogući način- svojim prisustvom.

Odavno nisam upoznala osobu koja je toliko zrela, pametna, dobra prijateljica i osoba. Ništa joj nije teško- priča priče maligno oboljeloj djeci, pjeva u SKAC zboru, crta, slika, izrađuje.. Njeno iskustvo u animaciji s djecom, rad na Hrabom telefonu i raznoraznim poslovima ju je toliko obogatilo i izgradilo- i to se vidi na njoj. Autentična je, drukčija i posebna, ne boji se reći svoje mišljenje, stoji iza svojih obećanja i riječi. Zrači mirom, a svaki naš susret me ostavi neizmjerno spokojnom jer ona nesebično dijeli i daje sebe svima. Čak će vas primiti u gluho doba noći i nahraniti xD

Nevjerojatno je vesela i sretna osoba, uvijek spremna za našaliti se ili primiti šalu na vlastiti račun. A opet, ako ti treba ozbiljan savjet ili razgovor- savršena je i na tim područjima! Znam zastati i promatrati je jer ne mogu vjerovati kako jedna osoba može imati toliki dar vjere. Slatkoća kojom se utječe Mami, povjerenje koje ima u Boga, snaga koju crpi iz molitve…

Znate li što znači Mateja? Božji dar. Njeno ime savršeno opisuje sve ono što ona jest- darovana je svojim prijateljima, darovana od samoga Boga. Kroz prijateljstvo s njom shvatila sam koliko me Bog zapravo uistinu voli- ona je poseban blagoslov koji nisam zaslužila ali mi neizmjerno upotpunjuje život. Ona je onaj mali kotačić bez kojega se ništa ne bi moglo pokrenuti.

Riječi su zaista malo za opisati sve što ona predstavlja u životima drugih ljudi! Tako da vam želim svima da upoznate barem jednu osobu poput naše Mateje jer bez takvih darova svijet bi bio tužnije mjesto.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE