Prošlotjedna nadničarka: Marta Grković


Mnogo brine ali nije zabrinuta. Jer se uzda u Gospodina.
Izrasla je u sedmeročlanoj obitelji Grković i u nju je duboko ukorijenjena. Makar ju je njena znanstvena karijera provozala po Europi.
Marta je onaj poseban spoj tradicionalnog i modernog, seoskog i urbanog, prisnog i kozmopolitskog, Marte i Marije. Njena osoba i životni put dokaz su da je Bogu sve moguće. Trenutno radi u Švicarskoj, a bila je niz godina u Njemačkoj, i ona kao krijesnica nosi Njegovo svijetlo po Europi. I ne mogu žalit da nije ovdje, jer ima nešto s načinom kako ona voli – doživljavam da je često sa mnom. I ono malo šta se čujemo, ona pamti gdje sam, što me mori i veseli, čemu se nadam…i nosi me Njemu, i mene i mnoge nas koje je upoznala u majci Crkvi.
FERovka slavujskoga glasa. Većina ju pamti ko voditeljicu programa pri dolasku pape Benedikta u Hrvatsku. Možemo reći da je ona žila kucavica hrvatskog pastorala mladih: od nadbiskupijskog zbora do župe Remete, od modravskog animatora do kursiljistice… Ona posreduje Prisutnost, i poput majke Marije brižno povezuje… Marta je mala Crkva, a prostran hram Božji! Hvala joj jer nam je lomila Riječ koju ljubi iznad svega.
Neka ju vodi i dalje  gdjegodbila!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE