Proslava Tijelova – 20.06.2019.


Tijelovo je blagdan u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Tim blagdanom želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka, koji je u određenom povijesnom trenutku kao jedinorođeni Sin Božji postao povijesnom osobom. Bog je uzeo ljudsko tijelo da bi postao čovjekom. Tajnu svojega utjelovljenja utkao je na svojoj posljednjoj večeri u znakove kruha i vina, koji snagom njegove riječi postaju Tijelo i Krv Kristova. Tijelovo nas podsjeća na trajnu prisutnost Boga u prilikama kruha i vina.
Blagdan se slavi u četvrtak poslije Presvetog Trojstva, tj. deveti četvrtak nakon Uskrsa, a vjernici sa svojim svećenicima idu gradom u procesiji i javno pokazuju svoju vjeru.

Tijelovska procesija ove godine naše župe održat će se u četvrtak, 20.6.2019. Procesija će biti nakon svečane sv. mise u 19 sati koju predslavi apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić.

U procesiji, uz svećenike i vjernike, sudjeluju i Čuvari Kristova groba naše Bazilike, počasna satnija Kravat pukovnije s tri konjanika, počasna vatrogasna postrojba vatrogasne zajednice grada Zagreba, puhački orkestar ZET-a te pjevački zborovi Bazilike.

Osim večernje svete mise u 19 sati, u Bazilici Srca Isusova mise će biti i u 7, 8, 9.30, 11, 12.15 i 17 sati.

Dođite i priključite se proslavi ove velike svetkovine!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE