Promijeniti vrijeme

time-train-station-clock-deadline-large

30.4. 2016. još jedna filmska večer u Palmi
Film: Promijeniti vrijeme
Počinje u 20h, a rasprava je nakon toga
Jeste li ikada čuli nekoga tko kaže: „Vremena se mijenjaju. Danas je to normalno, moderno.“ Ili „Teška su vremena. Šta se može?“? Mijenjaju li se doista vremena ili mi trebamo promijeniti vrijeme? Mislite li da možemo promijeniti društvo poučavajući moralna načela bez Boga tih načela? Koje su posljedice takvih stavova? Zamislite kako biste se osjećali da možete vidjeti posljedice svojih vjerovanja? Jedan čovjek u tome je uspio – otputovao je u daleku budućnost kako bi saznao pravu istinu. Kolika je moć samo jednog pojedinca koji u skupini misli drugačije i čvrsto ustraje u svom stavu? Može li jedan čovjek svojom hrabrošću i ustrajnošću utjecati na cijelo društvo, ali i na brojne generacije u budućnosti? Kako to učiniti?Ova pitanja svakako mogu zaintrigirati i natjerati na razmišljanje, stoga ćemo ovu filmsku večer nakon gledanja filma, obogatiti raspravom o tim pitanjima.
Pozivamo vas da nam se pridružite na filmskoj večeri u Palmi pod nazivom Promijeniti vrijeme, ove subote – 30. travnja 2016. u 20h u velikoj dvorani u Palmotićevoj 31.

Dojmove sudionika prošle filmske večeri možete pročitati u nastavku. Podsjećamo, prošle filmske večeri gledali smo 2 filma – o Leopoldu Mandiću i film Clancy (trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZHJAQQEHHdQ) o djevojčici čija vjera ju vodi kroz teške životne situacije, pruža joj utjehu i snagu da može oprostiti. Njen život ispunjen molitvom i živom vjerom utječe i na živote drugih ljudi, te ih mijenja na bolje.

“Općenito, među pojedincima, u društvu/ima nedostaje vjere. Molitva i nadanje, stvaranje, empatija…
Nikad više ljudi, prijatelja i druženja, hramova, svećenika, vjerskih knjiga na svim jezicima ovoga svijeta, nikad više hrane i materijalnih vrijednosti, a nikad više usamljenih, depresivnih, razočaranih, siromašnih pa čak i gladnih ljudi!
Režiser filma lijepo pokazuje djevojčicu koja zapravo udahnjuje život umrlome i spašava ga! Daje mu ljubav, vjeru i nadu za boljim sutra!
Nikakav novac to ne može zamijeniti.

Zapravo to je i recept za izlazak našeg društva iz krize, nazvao bih to ekonomijom optimizma:) Nažalost uvelike ovisi o našoj kolektivnoj vjeri, svijesti… ali prije svega treba početi svatko od sebe!”

Vidimo se u subotu 30.4. u 20h  :)

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE