Prijava za program: ŽIVOT


 

SKAC ti želi poslužiti kao odskočna daska za pravi i istinski život, omogućiti ti uvjete da stekneš i daš svoje talente, znanja, vještine, osjećaje, maštu, svoje vrijeme. Treća godina 3D formacije događa se u svijetu. U tom svijetu ti imaš svoju konkretnu misiju, poslanje i apostolat. 3D formacija ti želi pomoći da ga otkrivaš i sve dublje i konkretnije živiš. Posebno kroz program treće godine: ŽIVOT.

SKAC ne želi ovim programom tvoje talente zatvoriti u svom dvorištu, nego želi da sve što nudimo i imamo iskoristiš i nosiš u svijet. Jako je važno vidjeti istinu: ovdje se događa jedna šansa, moja šansa, moja zrelost, moja matura. Dolazim do mogućnosti da uspostavim odnos prema svijetu i odgovorim na njegove potrebe po načelu pravednosti. Da se ohrabrim i idem svijetu dati sebe, kao što je Krist meni dao sebe.

Program kreiramo zajedno kroz mjesečne susrete, vikend radionice, predavanja, odlaske na dodatne edukacije, a s obzirom na područje interesa koje izabereš. Ovdje se možeš prijaviti: PRIJAVNICA, ali svakako prije pročitaj u nastavku kratak opis svakog od mogućih područja:

  1. DJELA MILOSRĐA

U suradnji sa Volonterskim centrom SKAC omogućit ćemo ti priliku izići na periferije društva, zasukati rukave i dati svoje vrijeme, vještine i znanja onima u potrebi i onima koji služe drugima. Sve to sukladno tvojim mogućnostima i željama. Kroz inicijalni razgovor biraš skupinu i mjesto volontiranja, te imaš osobnu pratnju kroz taj proces.

  1. EVANGELIZACIJA

Ovo je široko područje, na kojem ćeš kroz inicijalni razgovor dobiti više informacija i priliku da se opredijeliš za neki od oblika animiranja (studentskih ili srednjoškolskih grupa); online oblika evangelizacija; ulične evangelizacije; organizaciji novih evangelizacijskih grupa i ideja)

  1. DRUŠTVENE INICIJATIVE

Ukoliko vidiš neku potrebu u društvu po kojoj bi se htio učiti društvenome zagovaranju, podizati svijest kroz organizaciju tribina ili konferencija, osnažiti civilno društvo, promicati kršćanske vrijednosti – onda je ova interesna skupina baš za tebe.

  1. UMJETNOST, KULTURA & KREATIVNOST

U ovu skupinu javiti će se svi oni kojima je na srcu podizanje svijesti o Ljepoti stvorenoga što je moguće na razne kreativne načine… U suradnji sa SKAC klubom moguće je organiziranje izložbi slika i fotografija, izleta, pjesničkih večeri, slikarskih tečajeva, dramske grupe itd.

  1. ORGANIZACIJA HODOČAŠĆA/KAMPOVA

Ova skupina će na konkretnom primjeru moći sudjelovati i stjecati iskustvo u pripremi programa, prikupljanju donacija, pripremi lokacija i suradnji s lokalnim stanovništvom pri organizaciji jednodnevnih ili višednevnih hodočašća te kampova.

Ima tu prostora i za vaše ideje i skupine, a možete uključiti i prijatelje, kolege, suradnike, susjede, rodbinu 🙂 Kako? Za početak, ispuni prijavnicu: https://goo.gl/forms/40xWtwQUHr643X0l1

Prijave traju najkasnije do 25.10. 2017. 

Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća, kontaktirajte nas na: 3Dformacija@gmail.com

 

 

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE