Predsjednik SKAC-a Dominik Knezović izabran za potpredsjednika Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

domink

Ovoga listopada u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je prva sjednica V. saziva Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva zalaže se za promicanje i razvoj volonterstva i unapređenje položaja volontera u društvu. Također, odlučuje o dodjeli Državne nagrade za volontiranje, prati provedbu Etičkog kodeksa volontera te provodi i prati mjere i aktivnosti određenih Zakonom o volonterstvu.

Sukladno predloženom Dnevnom redu sjednice, nakon usvojenog Poslovnika Nacionalnog odbora, izabrana je nova predsjednica Nives Ivelja, predstavnica Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i potpredsjednik Dominik Knezović ujedno i predsjednik SKAC-a.

Izabrani su i članovi Radne skupine za odabir kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje: Josip Vidov iz Udruge socijalnih radnika Zadar; Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon.

Na sjednici je odlučeno o raspisivanju Javnog poziva za Državnu nagradu za volontiranje za 2017. godinu. Državna nagrada za volontiranje je najviše priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.

Preuzeto s http://www.mspm.hr/vijesti-8/odrzana-prva-sjednica-v-saziva-nacionalnog-odbora-za-razvoj-volonterstva/6749

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE