PEDESETNICA Iv 17, 1-11a


Oče, proslavi Sina svoga!

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i reče: »Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,i koga si poslao — Isusa Krista. Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali. Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Riječ Gospodnja.

Ljubav si mi objavio Gospodine, neizmjernu ljubav. U jednoj noći, u samo jednom trenu potpuno sam se predala tvome zagrljaju. Ja nisam birala Tebe, Ti si izabrao mene. Znaš ono kada ti u životu napokon sve ide od ruke, a ti u sebi osjećaš veliku prazninu? Nešto fali, nešto mnogo više. I onda spoznaš najveću Ljubav, spoznaš najveću Istinu, spoznaš živoga Boga. Počinješ gledati novim očima, očima koje u svemu i svakome traže i vide Boga. Uzalud ti svo bogatstvo ovog svijeta ako nemaš Boga. U Nebo nećeš ići s onim što si stekao tu na zemlji. Tvoja duša je ono što će jednoga dana ići u život vječni, a života vječnog nema bez spoznaje Boga. Hvala ti, Gospodine, što me nisi pustio, što si izabrao baš mene. Hvala Ti što si promijenio moje srce i pokazao mi da svaki strah nestaje u Tvojoj ljubavi. Gospodine, daj molim te, da u svemu što radim, što mislim i govorim proslavljam Tebe!
”Upravo u ovom trenutku, mogu, ako želim, postati Božji prijatelj”, rekao je sveti Augustin. Dragi brate, draga sestro, Gospodin čeka na tebe. Želi te upoznati. Želi postati tvojim prijateljem. Što čekaš? Otvori Mu vrata svoga srca.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE