PEDESETNICA Iv 14, 15-16.23b-26


Duh Sveti poučavat će vas o svemu.

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek. Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla. To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh. «Riječ Gospodnja.

Pedeseti je dan od Isusova uskrsnuća. Kao što je i obećao, On šalje Duha Svetoga koji će govoriti u Njegovo ime. Poziva nas na novo rođenje, rođenje u Duhu. I mene je pozvao da se nanovo rodim. Bio je to trenutak kada je čitavo moje tijelo obuzela takva toplina, takav mir. Plakala sam kao malo dijete, ali ne od tuge već od čiste radosti. Duh Sveti je djelovao u meni. Duh Istine. Duh Ljubavi. Duh Radosti. Dobila sam najljepši dar od Gospodina, Duha Svetoga. On je uvijek prisutan. No, otvaramo li mu se kako bi preporodio naše živote? Molimo li se Duhu Svetomu da nas vodi kroz dan, kroz naše odnose, posao, obitelj? Bez prisustva Duha Svetoga ne možemo čuti što nam Gospodin želi reći, ne možemo duhovno rasti.
Danas, zazovi Duha Svetoga. Otvori mu se. Dopusti da djeluje u tebi. Dopusti mu da te mijenja. Prihvati dar od Gospodina.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE