NAŠI PARTNERI

“Božja se ljubav radikalno i potpuno daruje svim ljudskim staležima i stanjima, prodire u njihove najskrovitije dubine. Bog želi sve otkupiti; postao je u Isusu Kristu sve svima. Onaj kojega je ova Ljubav zahvatila i kojega oblikuje, taj se upućuje na isti put…”

sv. Ignacije Loyola

Put do uspjeha


Udrugu Put do uspjeha inicirali su mladi i motivirani pojedinci: poduzetnici, studenti, menadžeri, umjetnici. Osnovna misija udruge je pomoći mladima da prepoznaju svoj potencijal i ostvare osobne ciljeve pronalaskom svog „puta do uspjeha”. Organiziramo radionice koje se bave temama osobnog i profesionalnog razvoja zato što želimo da mladi različitih profila naprave pozitivne promjene, kako u svom osobnom i profesionalnom životu, tako i u društvu.

pdu

Magis

Magis je udruga koja okuplja entuzijaste koji žele činiti život kvalitetnijim sebi i drugima. Ime udruge dolazi od latinske riječi magis, što znači VIŠE, a predstavlja jedno od temeljnih načelja ignacijevske duhovnosti:

Teži za Najboljim kako bi postigao bolje i više!

magis logo mali

Marijanski zavjet za domovinu

Marijanski zavjet za Domovinu je hrvatsko zavjetno hodočašće. Zavjetni put prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Organiziraju ga HVIDRA, studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te ine braniteljske i studentske udruge i zajednice koje se vremenom priključe. Ideja o ovome stvarala se godinama. Realizaciju projekta dodatno su požurila zbivanja oko hrvatskih branitelja, vrijednosti proizišlih iz Domovinskog rata.

Smisao je: molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske. Ovaj hrvatski hodočasnički put utirali bi i vodili veterani Domovinskog rata. Surađivaju sa studentima i ostalim mladima diljem Hrvatske. Tim bi zajedništvom predala se mladima važnost i svetost Domovinskog rata i osvješćivala svetosti Domovine koju imamo.

Ovaj hodočasnički put u svezi je s time što je Hrvatska oduvijek poznata po svojoj vjernosti Katoličkoj Crkvi i po pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji, o čemu svjedoče i brojna svetišta diljem Domovine i krajeva gdje žive Hrvati. Potrebu hodočašća povezuje svojevrsni zavjet koji datira iz Domovinskog rata, a sklopljen je između branitelja i hrvatskog naroda, i Djevice Marije, kojoj su se utjecali. “Obranili smo Hrvatsku, oružjem i krunicom oko vrata. Danas se opet trebamo za nju boriti, trajnom angažiranošću i molitvom.”

Poveznica na službene stranice udruge: Marijanski zavjet

marijanski zavjet za domovinu

Molitvena zajednica Srce Isusovo

Davne 2012. godine pod vodstvom patera Ivana (Ike) Mandurića i mladog glazbenika Alana Hržice dogodila se jedna čarobna priča u srcu Zagreba. Molitvena zajednica “Srce Isusovo”, okuplja mlade iz cijele Hrvatske svakog utorka na Kamenitim Vratima- više od 500 mladih koji pjesmom, molitvom i konkretnim djelovanjem žele donijeti nešto pozitivno svom gradu i ovoj zemlji.

Glavno poslanje jest molitva, slavljenje i zahvale našem Gospodinu Isusu Kristu i njegovoj presvetoj majci Mariji na otvorenom odnosno „na ulici“. Kako Sveti otac, papa Franjo navodi u posljednjem poglavlju svoje prve enciklike „Evangelii Gaudium“ i mi želimo biti Duhom ispunjeni evangelizatori i blagosvjesnici koji se bez straha otvaraju djelovanju Duha Svetoga.

Više informacija na FB stranici

oie_FnRoSWdM6VfE-400x450

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE