Ovotjedni nadničar-MARIN PERIŠ

23231327_1437149939667573_3017914528877689641_n

Roditelji su ga nazvali Marin, jer je rođen uz more. Uz imena ljudi i mjesta, Marin voli proučiti porijeklo riječi i ljubitelj je različitosti Hrvatskih dijalekata.

Za sebe kaže kako je Zagrebački zet, ali ne preferira putovati Zagrebačkim zetom. Voli igru riječi, a i riječit je dok igra nogomet. Čovjek je nepresušne energije koju crpi iz vjere i obitelji.

Studij je završio u Rimu te je diplomirani teolog, ali mnogi koji ga poznaju će reći kako je i diplomirani jezikoslovac, glazbenik, novinar, scenarist, režiser, tv voditelj, jer ga talenti vode na sve strane, tako je iz rodnog Splita došao u Beli Zagreb grad. Uz posao voditelja emisije “Božanstvena komedija” djeluje u izdavačkoj kući “Salesiana” kao urednik. Otac je dvoje djece i ima jednu ženu. Ima i jedan auto, ali u njemu su dvije sjedalice za dvoje djece iako je auto teoretski za petoro – ali otom potom.

Marin voli dobru debatu i tamnu pivu, jer to ide ruku pod ruku, što nam navodi njegov najdraž autor Gilbert Keith Chesterton. Prijateljuje s mnogim zanimljivim ljudima, što živima što umrlima – kroz knjige naravno – te je za blagdan Svih Svetih bio svoj na svom.

Uz mnoge obveze koje svakodnevno obavlja revan je u proučavanju svoje vjere u Krista i ulozi oca i muža koju smatra svojim pozivom. Uvijek je za akciju i reakciju ako vidi da se što može popraviti. Sanja bolju Hrvatsku i od nje ne odustaje. Kada ulovi vremena svira gitaru, čita knjige, a nerjetko i zaspi tijekom čitanja. Supruga ga podržava i prati u stopu – što je izrazito veliko umijeće, tako da i njoj sve pohvale.

Sve u svemu Marin je “čovik” kojeg se sve može pitati i očekivati valjani odgovor, jer je i on uvijek spreman pitati ako u nešto nije siguran.

I jedna rima za kraj, u Marinovom stilu:

Marine, brate dragi, nije mi te lako opisat,
tko te god upozna ne može te otpisat.
Probao sam navest sve što znam o tebi,
al to nije lako, zato idući put piši sam o sebi.
Naravno da se šalim, drago mi je biti iskren,
jer pišem o tebi tekst kratak i smislen.

autor ove priče:
Fran,
Marinov šogor (ili šurjak valjda?), ujak njegove djece, brat njegove žene

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE