Ovotjedni nadničar- LUKA BALIĆ

IMG_20170623_193012486

Uvijek je izazovno opisivati neku osobu onima koji ga ne poznaju. Kod Luke je to i veći izazov. Na prvi pogled, i samo onim neupućenima, može djelovati introvertirano, kao tiha osoba, možda čak i distancirano. Ali iskustvo uživo ne može biti drugačije. Luka je jedan smireni tip koji će svakoga saslušati, bez prekidanja, a kad se uključi u razgovor poteče bujica mudrosti. Kreativna duša koja je primila i neke ugledne nagrade za dizajn (stvara on konkretna loga, ali i digitalne mrežne stranice). Pjeva i svira, svira i pjeva. Pun entuzijazma i strpljivosti sa svojom djecom. Posvećen obitelji. No uvijek otvoren prema drugoj osobi. Znate ono – ne vidite se dugo (i predugo), ali kod Luke je kao da ste baš jučer bili zajedno. Čovjek koji je organiziran i marljiv te dobro zna što su mu odnosno tko su mu prioriteti. Luka je jednostavna osoba koja će nenametljivo ostaviti traga u vašem životu obogaćujući ga na svakoj razini – osobito intelektualnoj i duhovnoj.
***
Poslah upit da mi kažu nešto o Luki, i prvo šta je stiglo:
Ne znam ga puno, mogu reci “tih, vrijedan, samozatajan. Skriva pravo blago koje otkriva tek onima koji ga poznaju.”

I mislim si – pa lijepo napisano, i mene često podsjeća na sv.Josipa :) Dok sam čitala ove njegove nadnice javio mi se nekakav osjećaj privilegiranosti što ga poznam i što sam dobrodošla u njegov dom i njegovo srce. Luku najčešće zovem dok nešto trebam, i on se nikad na to ne buni, samo dadne što ima (od vještine i vremena, do savjeta i usputne šale). Luka mi da na znanje da nedostajem i njemu i ženi, i da bi bilo dobro da navratim, ali čini to tako suptilno da mi ne izazove osjećaj krivnje već samo ljubavi koja čeka . Nakon razgovora s njime odlazim nadahnuta i puna želje za životom i stvaranjem. On mi otvara oči i uši za Lijepo, i za Stvoritelja svih tih ljepota – glazbenih, vizualnih, misaonih. On voli pitati jel se pojavio gospodin pravi, i saslušat moje samačke anegdote bez nekog filozofiranja i prozivanja, sa puno brižnosti i ohrabrenja. Gledati Luku i promišljati o njegovu životu uvik me nekako dovede do zahvalnosti: „O Bože kako si divno stvorio muškarce!“.

Što se još može reći o Luki? Možda najbolje da pročitate što o njemu ljudi još kažu:

Luka je moj suprug, otac naše djece, zaposlen. Redovito prima sakramente. Ima odnos s Bogom. Brižan, skrban, ustrajan, osjećajan, temperamentan, nježan, zdrav, promišljen, zaštitnički nastupa, pedantan.
Moj i Božji.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE