Ovotjedni nadničar – FRAN PETAR REIZL


Predragi čitatelju,

dobiti zadatak napisati o Franu do 200 riječi jedva da je moguće. Ako si ga ikada upoznao, onda znaš o čemu govorim. A ako nisi, onda znači da nisi bio na dovoljno ‘vjerobrijačkih’ susreta i tako si propustio čast biti jedan od njegovih 16748391634 Facebook prijatelja ili Insta followera. Ali ne očajavaj, nikad nije kasno.

Fran Petar Reizl, odnedavno prozvani Pierre Bombonierre, mladi je Zagrepčanec ličko-slavonsko-austrijsko-čeških korijena čija se svestranost proteže od grafičkog dizajna, preko glazbe do čokolatijerstva. Njegova kreativnost teško je nadmašiva, jedinstven je, inteligentan i darežljiv – pogotovo za vrijeme božićnih blagdana (pitajte Romkinju s djecom koliko je dao njoj i svakom djetetu). Franova pojava svaki put obasja prostoriju, što zbog njegove unutarnje ljepote i osmijeha, što zbog odsjaja na njegovu čelu. Upravo zbog te svjetlosti i sjaja nemoguće je biti na istom mjestu i ne zamijetiti ga, ne prići mu i ne naći zajedničku temu. A ako ti ne dođeš do njega, on će sigurno doći do tebe. On zaista sa svima ima o čemu razgovarati – bilo da se radi o Hajduku, banu Jelačiću, Miši Kovaču, utezima, arhitekturi, modi, bradi, filozofiji, tehnologiji…

Bez obzira na silnu svestranost, svjestan je kako je on samo prah i njegova najveća ljubav je ipak sam Krist o kojem piše i pjeva u svom bendu Cobusu. Nadam se da će te Fran ovaj tjedan potaknuti na dobro. Ostajte svi zdravo i korizmeno radosno.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE