OVOTJEDNI NADNIČAR-FRA JOSIP PAVLOVIĆ!

12540822_119141161802027_2836431876670503407_n

 

Jopa, fratrić, fratar,…sve je to jedna osoba- fra Josip Pavlović.
Čovjek visokog stasa i još boljeg glasa. Upoznali smo se u studentskom domu u Osijeku prije 6 godina i od tada smo najbolji prijatelji. Odmah smo se sprijateljili, vjerojatno zbog slične životne priče, broja braće i sestara koje imamo kod kuće, načina komunikacije ili možda zato sto smo jedno u drugom vidjeli Isusa. Ušao je u franjevački samostan 2013. godine i trebalo se nositi s tim. Trebalo ga je pustiti da ide za Gospodinom, trebalo je puno moliti za njega, navikavati se na novu situaciju…
Samostanski život jako godi što njegovom tijelu (nabacio kile nakon sto je ušao) što njegovom duhu (postao je duhovniji i dobio određenu ozbiljnost). Zanimljivo je da su fratri uspjeli napraviti da jedan vrabac koji ne zna pjevati sada postane slavuj 

Naš je Jopa divna osoba. Uvijek će naći načina da oraspoloži onoga tko je tužan. Uvijek će moliti za tvoje nakane. Dat će savjet, ali ne svoj savjet, nego savjet protkan Božjim pravilima.
Jopa je osoba molitve. Imati prijatelja koji moli za tebe na dnevnoj bazi ostvarenje je Sirahove rečenice “našao je blago”.
S Jopom nikad nije dosadno, uvijek će naći razlog da se smije i to ne bilo kako: on se smije najglasnije.
Bogu hvala pa postoji jedan Josip Pavlović. Znao je dobri Bog da treba ovom svijetu takvih osoba.
Osoba koje su čvrsto ukorijenjene u Njemu i imaju radost koju ovaj svijet ne poznaje. To je radost služenja i radost Evanđelja!
Kako je samo sladak taj Isus u mom bratu Josipu.
Kada bi ga barem svi takvog u sebi imali. 

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE