OVOTJEDNI NADNIČAR: ANGELO FANTINA!


Od ponedjeljka do nedjelje je pisao Angelo!

Ako vam se čini da ste ovog ljepotana već negdje vidjeli u katoličkim krugovima po Zagrebu, budite sigurni da jeste. Pjevač zbora Davidias, pjevač klape Palma i ministrant na misi mladih. Malo Jarun, malo Palmotićeva, niste ga mogli promašiti. Da ne ostanete samo šarmirani njegovom pojavom, evo par stvari o njemu.

Angelo se trudi slijediti primjer svetog Josipa – šutnja, razmatranje, molitva, rad. I to mu jako dobro ide. Kad naiđe na neki problem, rješava ga nakon što se pomoli. Ako ne ide, onda uzme gitaru, zapjeva jednu slavljeničku pa se bolje raspoložen vrati problemu. Prkosi svim poteškoćama koje mu život donosi. Jednostavno se odbija predati. On će muški zagrliti svoj križ i muški će ga nositi. Uz to će još naći mjesta na vlastitim leđima za ponijeti još čiji križ, posebno za svoju obitelj i prijatelje.

Kao što mu ime kaže, Angelo je poslanik. Kao da ga Bog šalje na put nekim ljudima da ih vrati na pravi put. Ima taj neki pristup jedan na jedan u kojem ti sva opravdanja i argumenti padaju u vodu. Uvijek nalazi pravu riječ podrške, savjet pa čak i ukor. Sve po mjeri, s dozom dalmatinskog temperamenta. Uvijek tu kad treba potaknuti na borbu, Angelo je često taj koji će ostati na nogama kad mu prijatelj padne i pružiti ruku da ponovno ustane.

Više je od prosječnog muškarca. Nećete ga naći da bilda ego po teretanama ili da blati stanje u svijetu po kafićima. On će svoje dokazati kroz djela. Iako je spreman za razgovor, još je spremniji za akciju. Bez problema će navući radne rukavice pa makar i one žute gumene. Kuha, pere, čisti, pegla. Njemu se punica neće zamjeriti. Ne pije, ne puši, ne psuje. Jedan jedini „porok“ mu je taj da se lako zacrveni. No ispod te sramežljivosti se krije jedan veliki šaljivdžija koji će vam uvaliti prank poziv kad najmanje očekujete.

Kad se zabavlja, znajte da je onda u pauzi od posla jer ne voli gubiti vrijeme na gluposti. S njim se vrijeme ne može uzalud potrošiti. Čak i da pokušate, neće vam dozvoliti. On će vas poticati da se sami trošite i dajete za druge. Ako već ne znate gdje biste se trošili i davali, natjerat će vas da potražite takvo mjesto.

Iako se veli da su ljudi škrti tamo gdje je pršut dobar, Angelo je dobar kao kruh. Da je bolji zvali bi ga Pogača! Čovjek velikog srca. Podrška, utjeha, poticaj, šala, pjesma, primjer i puno više. To je Angelo. Osobu poput njega vrijedi upoznati!

P.S. (ovo nije post scriptum)
#CingićuMiTeVolimo

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE