Ovotjedna nadničarka- RAHELA BILIĆ

22375348_10214236927865403_1611277921_o

Rahela? Hm…

Odmah se sjetim onog biblijskog susreta Rahele i Jakova na zdencu…

Slično je i s nama kad, kao žedan Jakov, sretnemo Rahelu – uvijek s tog našeg zdenca odemo nekako okrjepljeni. Jer ona će uvijek bez imalo žaljenja ili oklijevanja dio našeg tereta uzeti na sebe. Ona je, kao i biblijska Rahela, čuvarica ovaca – a njezini prijatelji, njezine su ovce.

Izvana slabašna, a iznutra čelično Božje stvorenje.

Protkana nevjerojatnom voljom za slušanje – takva i treba biti čuvarica ovaca.

Nekad su joj ovce toliko slične, da ne znaš više tko je ovca, tko je pastirica…
Svoje ovce voli najviše, ali je otvorena primanju i drugih u svoje stado. Nikad ne gleda tko je kakva ovca, sve ih jednako voli – s njom svatko može biti kakav jest, bez ikakvog straha od predrasuda – ipak je u njezinom stadu puno nas crnih ovaca…

A mi, kao i Jakov, čim ju ugledamo, ostajemo zapanjeni. Ona je kombinacija suprotnosti: istovremeno otvorena i zatvorena, nježna i čelična, dražesna i oštra, jednostavna i komplicirana, često u isto vrijeme nešto i želi i ne želi – i tako možemo nabrajati u nedogled.

Možda se zato Jakov i zaljubio u svoju Rahelu… Kako bilo, i mi smo se svi zaljubili u Rahelu…

Dobro, svojeg Jakova doduše ona još čeka, ali mora da je zakasnio jer ima problema sa svojim ovcama. Neka ju čeka, čeka ona i njega. Samo ne sedam ili četrnaest godina, nadamo se!

Ovci koja ovo piše najdraže su njezine oči i njezina ženstvenost, onako prikrivena i zavodljiva – ali dobro, to su već subjektivne nijanse…

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE