Ovotjedna nadničarka – MATEJA SABLJAK

28684928_1547402601975639_863299241898754727_n

Jednostavna, vesela, vrckava, dobrodušna, pristupačna, pouzdana, na koju se svatko može osloniti, to je naša Mateja. Ono po čemu je zaista specifična je njezina vedrina i radost koju ne može narušiti niti jedan problem. Ne poznajem osobu koja se može više veseliti svakodnevnim sitnicama od nje, a razlog je njezina čvrsta vjera i pouzdanje u Boga.

Mateja je uvijek spremna saslušati, ali i udijeliti savjet ili ohrabrenje. Zbog svih tih pozitivnih osobina koje ju rese lako osvaja srca ljudi s kojima se susreće. Njen istančan osjećaj za druge, dječja radoznalost, potreba da svoje talente i vrijeme daruje za dobrobit društva te njezin studij psihologije uveli su je u svijet volontiranja. S vremenom je volontiranje postalo njezin stil života, gotovo pa ne postoji dobra društvena akcija koja se posljednjih godina odvijala, a u kojoj nije sudjelovala na neki način.

Osim za ljude, Mateja uvijek ima vremena i za Boga te uvijek iznova gradi svoj odnos s Njim preko raznih pobožnosti u koje se rado uključuje. No Mateja Boga nikada ne drži samo za sebe. Naprotiv, kad god ima priliku, ljude informira o svim duhovnim sadržajima za koje zna da se događaju u gradu. A to joj odlično ide za rukom jer joj zbog širokog kruga poznanika i prijatelja malo što može promaknuti.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE