OVOTJEDNA NADNIČARKA: MARIJA BLAŽANOVIĆ!


 

Marija je posebna osoba, ona je toliko više od ovotjedne nadničarke. Ne kažem ti to da te privučem da pročitas ovaj opis i da ti se svidi. Vjeruj mi kada je upoznaš (neću reći “ako” jer ćeš je sigurno upoznati) poželjet ćeš i ti pisati o njoj. Da, velika je to čast, tu se moram malo i ja nahvaliti. 🙂
Luda je to maturantica već veoma debelo popunjenog životnog CV-a. Pokušat ću biti sažet.
U školi je glavna, navodno u MIOC-u, ali i to se pitam ponekad jer je nikad ne vidim da uči, a spontano odlazi na državna natjecanja, više puta. Ništa od školskih obaveza ne zapostavlja, puca na stipendije i gađa “Soljačića”. Osim toga pjeva u pet zborova, možda i više, prestao sam brojati, možda pjeva i u tvojem. Bila na ponešto PKPova, a sa hodočasničkim kilometrima u nogama može se lako usporediti sa zetovim busem. Bila je na svim katoličkim susretima, a kad kažem svim, onda mislim na svim. Ne brini i neke ljetne kampove je obišla, a nakon ovog ljeta mi se čini da više neće biti ni “neke”. Susretala se i sa više papa, molila s njima, odazivala se. Često prelazila granice, kako one teritorijalne tako i one ljudske koje svi mi imamo zbog nekih razloga. Jer, uvjeravam te, teško je ostati tvrda srca nad njezinim osmjehom i spontanošću. Ponizna je i malena, opet veoma hrabra i često luda, a dobro znaš što nam Bog govori o ludima.
Marija je jedno malo čudo, malo jer je zbilja još samo maturantica, a kako je već sve ovo postigla. Marija Bogu odgovara samo s DA i ima misiju da ljubi. Jednostavan recept, a tako ubojita kombinacija.
Uostalom zašto ti sve ovo pričam, vjerojatno je već poznaš. 😀

Neka zauzme minutu i u tvojoj današnjoj molitvi!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE