Osjećaš li Njegovu prisutnost?

pexels-photo-786882

Lk 1, 57-66

Ivanovo rođenje obilježeno je molitvom. U svom hvalospjevu punom radosti, hvale i zahvalnosti Gospodinu, Zaharija prorokuje o poslanju svoga sina Ivana kao onoga, kojemu je biti glasnikom Sina Božjega i pripraviti Mu put, poravnati staze.

Dobiti dijete u visokoj starosti velika je milost za Elizabetu i Zahariju. I to ne bilo koje dijete, nego samog Ivana Krstitelja. Bog im iskazuje veliku milost. Darom svoje milosti, Bog preobražava Elizabetin i Zaharijin život.

I mi moramo vjerovati u darove Božje milosti. Milosti koje nam Bog daje, plodovi su duboke povezanosti s Kristom i vjere da je ON istinski Kyrios. Odnos s Kristom može se usporediti s rastom biljke koju je potrebno stalno iznova opskrbljivati hranom, kako bi imala čvrst korijen, rasla, sazrijevala i donosila plod. Tako je i s našim odnosom s Kristom: On je istinski temelj našega postojanja, izvor života. Ukorijeniti se u Kristu znači reći Mu DA. Stalno Ga bolje upoznavati. O Njemu čitati u Svetom pismu. Osjećati Njegovu beskrajnu ljubav primanjem svetih sakramenata. Dopustimo Mu! Tko god je ukorijenjen u Kristu, odolijeva svim olujama.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE