Održana promocija knjige Egzamen

IMG_5131

U subotu navečer u Velikoj dvorani Palmotićeve 31 u Zagrebu Studentski katolički centar (SKAC) održao je predstavljanje knjige Jima Manneyja „Egzamen – jednostavna molitva koja mijenja života“.

Na panel-diskusiji koja je pritom održana sudjelovali su Katja Pericin, pater Marijan Steiner i pater Ivan Mandurić. Katja Pericin pripovjedila je kako je Providnost spojila patera Mandurića i njezino krvio shvaćanje molitve egzamena i kupovanje knjige J. Manneyja. Pater Ivan Mandurić predstavio je „Predgovor“ hrvatskom izdanju knjige, a govorio je i o osobnom iskustvu molitve egzamena i borbama koji takva molitva sa sobom nosi. Nakon što je pater Marijan Steiner ukratko predstavio način na koji J. Manney donosi opis egzamena, uslijedila je rasprava o zanimljivim mjestima o tekstu, a potom i pitanja publike. Razgovor o egzamenu kao načinu molitve koji omogućuje da se svaki trenutak svakog dana provede u Božjoj prisutnosti, Katja Pericin obogatila je s nekoliko solističkih glazbenih brojeva, a završni je pečat dala i vlastitim svjedočanstvom o prilikama i problemima s kojima se sretala tijekom molitve egzamena.

Knjigu je moguće kupiti u SKAC klubu, ili naručiti na: skac.tajnistvo@gmail.com. Cijena je 40kn. Na kraju, valja podsjetiti na misao patera Mandurića iz „Predgovora“ hrvatskom izdanju: „Kada bismo mi uistinu vjerovali da nas Bog svakog dana uči, jurnuli bismo na taj egzamen, jer bismo htjeli naučiti – ako smo odgovorni i ako sebe ljubimo!“

Za SKAC, Robert Mehun

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE