Od Ignacija tebi, čitatelju – 7. DAN


  • TKO U TEBE NALAZI POČINKA I RADOSTI?

Mom bratu Martinu Garcii de Onaz

… Ako te se ijedna od ovih istina iz prethodnih dijelova pisma dojmila u prošlosti, ili sada, preklinjem te Božjim poštivanjem i ljubavlju da učiniš svaki napor kako bi osvojio nebesku čast i slavu i poštovan pred Gospodinom, koji će biti naš sudac. Jer ako ti je obilno dao zemaljskih dobara, to je zato da ti pomogne zaraditi nebeska dajući dobar primjer i temeljito učenje tvojim sinovima, slugama i rodbini.

S jednima duhovno razgovarajte, drugima nametnite prikladne kazne, bez ljutnje i grubosti. S nekima dijelite utjecaj vaše obitelji, a drugima pomozite novcem i dobrima. Otvorite ruke siromašnima, siročićima i potrebitima. Čovjek s kojim je naš Gospodin bio tako velikodušan ne smije biti zatvoren.

Jednoga dana u nebu ćemo naći onoliko počinka i radosti koliko smo podijelili u ovome životu; s obzirom da toliko toga možeš učiniti tu gdje jesi, preklinjem te opet i iznova ljubavlju našega Gospodina Isusa Krista da učiniš svaki napor ne samo da razmišljaš o ovome nego da to staviš i u djelo, jer onima koji ljube ništa nije teško, posebno kada to čine za ljubav našega Gospodina Isusa Krista.

Nastavak pisma bratu.

Pitanja za promišljanje:

  • Imaš li otvorene ruke za siromašne?
  • Tko u tebe nalazi počinka i radosti?

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE