Od Ignacija tebi, čitatelju – 3. DAN


  • DAJEŠ LI RUKU PROVIDNOSTI?

Mojoj sestri Pascual u Kristu Gospodinu (pismo br.2)

Neka istinski mir Krista, našega Gospodina, pohodi i zaštiti naše duše.

Misao o dubokoj privrženosti koju ste za mene u Bogu, našem Gospodinu, uvijek imali i koju ste uvijek dokazivali djelima, potakla me da Vam napišem ovo pismo o tome kako je proteklo moje putovanje nakon što sam Vas ostavio. Vrijeme je bilo pogodno, te milošću i dobrotom Boga, našega Gospodina, stigao sam u Pariz savršena zdravlja 2.veljače. Studirat ću ovdje dok Gospodin ne odredi drugačije.

Rado bi Vas čuo i htio bih znati je li Fonesca odgovorio na pismo koje ste napisali i što je rekao, ili jeste li razgovarali s njim.

Sjetite svojeg sina Ivana na mene i recite mu da bude poslušan roditeljima uvijek, i neka se drži posnih dana jer ako tako bude činio dugo će živjeti u ovome životu i u nebesima.

Podsjetite i svoju susjedu na mene. Recite joj da je njezin nakit stigao. Neka njezina pobožna privrženost za mene nikad ne iznevjeri. Neka joj Gospodar svijeta uzvrati i zauvijek po svojoj Dobroti ostane u našim dušama, tako da Njegova volja bude uvijek ispunjena u nama. 

Drugo pismo Agnes gdje daje savjete njezinu sinu koji je postao njegov blizak prijatelj i zahvaljuje velikodušnoj donatorici.

Pitanja za promišljanje:

  • Postiš li?
  • Daješ li milostinju?

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE