Od Ignacija tebi, čitatelju – 25. DAN


  • PRIPREMA SVIJESTI ZA KRAJ ŽIVOTA 

Kako sam vam već posljednjih par dana pisao u pismima koja vam donose Rojas i Magdalene de Sendo, ovdje ću biti kratak. Uz pismo šaljem i kopiju presude koja je izdana ovdje nama, tako da im je možeš dati ako ju požele uzeti sa sobom. Ne jenjavaju njihove dobre želje za suradnju s nama niti dobre želje za druge u Gospodinu, koji će biti naš vječni sudac. Blago onima koji se u ovom životu pripreme za sud i spasenje Njegovog Božanskog Veličanstva. Za Njegovu ljubav i štovanje preklinjem vas da ne odgađate pospremanje svojih savjesti. Vaše duše stoga će biti bez tereta u tom trenutku velike i krajnje potrebe. Moji pozdravi i najbolje želje svima.

Araoz prenoćuje ovdje. Ako naš Gospodin Bog ispuni samo dio moje čežnje, on će biti bogat u ovom i u sljedećem životu. Prošli Božić u Crkvi sv. Marije Velike u kapelici u kojoj se čuvaju jaslice u kojima je položeno Dijete Isus, s Njegovom pomoću i milošću služio sam svoju prvu misu. Iskreno želim i molim te po ljubavi i pobožnosti za Njegovo Božansko Veličanstvo da se sjetimo jedan drugoga u svojim molitvama. Neka ne izgubimo iz vida činjenicu da smo na kraju svojih dana i da uskoro imamo dati strog izvještaj o svojim životima.

Ignacije ovo pismo šalje svom bratu o čijoj smrti do tada još nije primio vijest. Uz njega šalje kopiju oslobađajuće presude za neutemeljene optužbe koju su bile podignute protiv njega i njegove subraće. Araoz je bio nećak žene Ignacijevog starijeg brata koji je ušao u Družbu i postao prvi provincijal Španjolske.

Pitanja za promišljanje:

  • Što tereti moju dušu?
  • Kakve su moje želje? Na čemu sam posebno zahvalan Gospodinu?

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE