Od Ignacija tebi, čitatelju – 22. DAN


  • POSLUŠNOST CRKVI

Jamesu de Gouvei

Neka milost i mir Gospodina našega Isusa Krista bude sa svima nama.

Prije par dana tvoj je glasnik donio tvoje pismo. Od njega smo dobili vijesti o tebi i iz tvog smo pisma vidjeli kako dobrostivo misliš na nas, kao i tvoju goruću želju za spasenjem duša koje se bjelasaju za žetvu u Indiji.

Svi mi koji smo međusobno povezani u Družbu predali smo se papi, s obzirom da je on gospodar žetve Krista našega Gospodina u svijetu. Tako se predajući, ukazali smo mu da smo spremni za svaki zadatak koji nam poželi zadati u Kristu. Pošalje li nas, stoga, gdje bi nas volio vidjeti, rado ćemo poći. Razlog zbog kojeg mu se predajemo na raspolaganje jest taj što znamo da on ima bolje znanje o tome što će biti od veće koristi za sveukupnu Crkvu. (…) Uistinu, ne bojimo se velikih udaljenosti na kojima se misije nalaze, niti truda nužnog uložiti u učenje jezika, samo kako bi se ispunila Kristova volja. Moli stoga za nas da nas učini slugama žive riječi. „Ne kao da smo sami sobom, kao od sebe, sposobni što pomisliti“, već su naše nade u mnoštvu njegovog Bogatstva.

Sveti Ignacije piše Don Jamesu. Piše kako po poslušnosti papi ostaju u Rimu te da će na misije poći kada ih Sveti Otac odluči poslati.

Pitanja za promišljanje:

  • Čemu se diviš u svojim bližnjima?
  • Jesi li kome spreman položiti svoju potpunu poslušnost i predanost?

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE