• IMAM LI SE NA KOGA OSLONITI?

…Kad sam napustio Barcelonu, žena Mosena Gralla pokazala je veliku želju pomoći mi tijekom mog studija, i to je i činila čitavo vrijeme.  Drugi su također pomogli; Dona Isabel de Josa mi je ponudila pomoć, a također i Dona Alduncia de Cardona, koja mi je i dala potporu. Ne pišem ni jednoj od zadnjih triju zbog straha da ne budem nametljiv, ali preporučite me njima i njihovim molitvama. Isto kao i kod Done Gralli, uvijek osjećam da, jednom nakon što je obaviještena, ona će htjeti doprinijeti milostinji koja mi je poslana. S obzirom na nju i druge učinite ono što mislite da je najbolje, i to će biti najbolje u mojim očima. Uvijek ću biti zadovoljan jer sam uvijek njihov dužnik, i nemoguće je za mene da budem išta drugo nego Vaš vječni dužnik.

Donositelj ovog pisma dat će Vam potpuniju informaciju što se događa ovdje i možete mu vjerovati u svemu kao što biste i meni vjerovali.

Imam veliku želju čuti vijesti o Vašem sinu Johnu, mom starom prijatelju i istinskom bratu u Gospodinu, koji će biti naš vječni sudac. Recite mi što ima kod njega jer znate da mu ne mogu pomoći nego uživati u njegovoj sreći i bolovati u njegovoj odsutnostiNeka mu Bog, naš Gospodin, podari milost da se uvijek savršeno poznaje i bude svjestan Veličanstva Božjeg u svojoj duši, jer jednom zahvaćen Njegovom ljubavlju i Njegovom milošću, bit će slobodan od svih stvorenja u ovom svijetu.

Završavam tražeći Boga u Njegovoj beskonačnoj dobroti da učini s vama oboma u ovom životu kao što je učinio s blagoslovljenom majkom i njezinim sinom Augustinom. Sjetite me se srdačno u krugu svojih prijatelja i voljenih.

Nastavak pisma Agnes. Ignacije daje imena nekoliko gospođa koje su naklonjene pomoći mu i traži Anges da ga preporuči njima. Također upućuje brižan pozdrav njezinu sinu Johnu.

  • Imam li oko sebe ljude koji su spremni pomoći?
  • Želim li čuti o drugim ljudima? Pitam li za njih?  

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE