Od Ignacija tebi, čitatelju – 11. DAN


  • TRAŽIM LI JA POMOĆ?

Milost i ljubav našega Gospodina bila nam uvijek pomoć i podrška. Prošla je godina dana otkad sam primio Vaše pismo preko dr. Beneta (neka počiva u slavi) kad je donio milostinju i potporu iz Barcelone. Iz Vašeg pisma i izvora informacija ovdje naučio sam o trudu koji ste napravili u moje ime i velikoj količini dobre volje koju ste uvijek pokazivali.

Slično sada nudite učiniti isti trud i pokazati isto zalaganje u budućnosti. Čini se da me niste učinili samo dužnikom za prošlost, već da ćete to učiniti i za budućnost. Neka to razveseli Boga našega Gospodina da Vam taj istinski Učitelj, za čiju ljubav i poštovanje ovo činite, sve nadoknadi.

Iako sam već odgovorio na Vaše pismo, mislio sam o pisanju ovog ne samo zbog Vaše velike ljubaznosti, već i zbog činjenice da je moj studij postao skuplji nego dosad. Ovu korizmu dobio sam diplomu i zbog toga platio neizbježne troškove koji su veći nego što moj položaj i izvori osiguravaju. Kao rezultat toga ostao sam vrlo kratak sa sredstvima i u velikoj potrebi pomoći Boga našeg Gospodina.

Iz tog razloga pišem La Sepilli. Ona mi je u pismu ponudila vrlo velikodušnu ponudu u kojoj je pokazala snažnu želju pomoći mi i pitala me da joj pišem i kažem svoje potrebe.

Također pišem Isabel Roser, ali ne recite joj ništa o ovome. Napisala mi je pismo u kojem kaže da ne budem iznenađen ako mi ona, zbog svojih osobnih potreba, ne bude u mogućnosti pomoći onoliko koliko želi. Vjerujem joj; i ako se mogu usuditi to reći, kažem da je učinila za mene više nego što je mogla. Uistinu, dugujem joj više nego što ću joj ikad moći uzvratiti.

Ignacije odgovara na pismo Agnes koje je dobio prije godinu dana i zahvaljuje joj za njezino zanimanje za njega. U međuvremenu je diplomirao, a troškovi su ga ostavili u velikoj potrebi za novcem.

Pitanja za promišljanje:

  • Čujem li brata u potrebi i pomažem li mu velikodušno?
  • Kad sam ja u potrebi, pitam li druge za pomoć?

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE