Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka


Međunarodna konferencija pod nazivom “Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka” održat će se 22. i 23. listopada 2015. u Zagrebu u organizaciji platforme udruga iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovenije, Italije i Slovačke. U tu svrhu Udruga U ime obitelji raspisuje:

NATJEČAJ
za logotip međunarodne konferencije
“Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka”

koji je otvoren od 28. srpnja do 20. kolovoza 2015.

Opis Konferencije:

Na konferenciji će donositeljima odluka, organizacijama civilnog društva, stručnjacima i javnosti biti predstavljeni primjeri dobrih praksi osnaživanja i zaštite obitelji na području zakonodavstva, ekonomske i socijalne politike te odgoja i obrazovanja – kako iz perspektive djelovanja države i njenih institucija, tako i iz perspektive djelovanja civilnih udruga, građana i ostalih dionika društva. Cilj konferencije je upoznavanje i širenje primjene dobrih praksi na dobrobit članova obitelji i njihova obiteljskog života te oporavka društva.

U vremenu krize institucija, ekonomije i morala, dobre prakse koje ostvaruju uspješne rezultate, inspiriraju i potiču na solidarnost, participaciju u društvenom životu te zalaganje za opće dobro. Uspješni rezultati traže da ih se ponavlja, širi i razvija. Na području obitelji, svaka dobra praksa osnaživanja i ulaganja u obitelj doprinos je svim članovima društva jer je obitelj temeljna jedinica i struktura društva. Svatko potječe iz obitelji i ima obitelj. Osnaživanje i pomoć obitelji znači osnaživanje i posrednu i neposrednu pomoć svakom čovjeku – najvrijednijem “resursu” svake zajednice, te se time potiče i oporavak cijelog društva.

Jedan od najvažnijih i dugoročnih načina da se obitelj, koja je nositelj društvene, ekonomske i demografske snage društva sačuva od zapuštenosti, raspada, redefinicije i svih drugih suvremenih opasnosti je putem konkretne pomoći konkretnim obiteljima. Budućnost društva (veće zajednice) ovisi o obitelji (manjoj zajednici), tj. o kvaliteti obiteljskog života njezinih članova, utemeljenoj na braku žene i muškarca. Kvalitetan obiteljski život direktno utječe na stabilnost braka i obitelji, povećanje broja obrazovanih građana, radne snage, na ekonomski i demografski rast, a smanjuje nasilje, kriminal, siromaštvo, rizično ponašanje…

Obiteljski život i obitelj potrebni su pomoći svih društvenih čimbenika, stoga će sudionicima konferencije “Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka” biti predstavljeni pozitivni primjeri obiteljskog zakonodavstva, relevantna istraživanja o statusu braka i obitelji, kurikulumi uspješno provedenog spolnog odgoja i obrazovanja za brak i obiteljski život iz Venezuele, akademski studij spolnog odgoja  iz Austrije u skladu s općeljudskim vrijednostima, javne kampanje promocije braka i majčinstva iz Poljske te programi volonterske pomoći roditeljima i formacije roditelja i supružnika. Također, na konferenciji će biti predstavljena mađarska obiteljska i demografska politika, koja je značajno pomogla obiteljima u Mađarskoj.

Vjerujemo da će navedene aktivnosti doprinijeti međusobnom povezivanju organizacija za obitelj u Europi i svijetu i međusobno ih ohrabriti da ono što su na konferenciji primili implementiraju u svojim sredinama te nastave zajedno koordinirano djelovati.

Uvjeti natječaja:
 • natječaj je predviđen za dizajnere, ilustratore, umjetnike i sve ostale kreativne građane
 • svaki natjecatelj/ica može prijaviti više radova
 • karakter logotipa treba odražavati uvjerenje u vrijednost i snagu obitelji i obiteljskog života za svakog čovjeka i cijelo društvo, dostojanstvo, uključivost, solidarnost, proaktivnost; obitelj koja donosi promjenu, oporavak, boljitak, život, budućnost, sigurnost
 • logotip treba odražavati simboliku obitelji kao ključ za oporavak društva
 • treba voditi računa kako je logotip polazna točka cjelokupnog vizualnog identiteta konferencije
 • radovi se šalju isključivo elektronskom poštom na e-mail adresu logo@uimeobitelji.net
E-mail s prijavljenim radovima mora sadržavati sljedeće:
 • osobni podaci autora rada: ime i prezime, godina rođenja, mjesto/grad, broj mobitela
 • tekstualno obrazloženje rada
 • rad u pdf formatu
Rok natječaja:
 • rok za slanje radova je 20. kolovoza 2015. do 23.59 sati
 • radovi pristigli nakon zaključenja natječaja neće se uzimati u obzir
 • najbolje radove odabrat će Organizacijski odbor konferencije “Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka”
 • žiri će završiti s radom najkasnije do 25. kolovoza 2015.
 • svi sudionici/e natječaja dobit će obavijest o rezultatima natječaja putem e-maila
 • prva tri rada bit će i novčano nagrađena i to u sljedećem iznosu:

1. mjesto 300,00 kn i kotizacija za konferenciju “Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka” (60 EUR)
2. mjesto 300,00 kn
3. mjesto 200,00 kn – nakon  završetka  natječaja  odabrani  rad  objavit će  se na službenim stranicama međunarodne konferencije “Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka”

UVJETI KORIŠTENJA LOGA:
 • nakon završetka natječaja, prvonagrađeni logotip postaje vlasništvo Udruge U ime obitelji
 • logotip će se koristiti za potrebe međunarodne konferencije “Obitelj – temelj demografskog i ekonomskog oporavka”
 • organizacijski odbor konferencije zadržava pravo modifikacije odabranog logotipa u suradnji sa autorom/-icom i trećom stranom; slanjem svog rada pristajete na navedene uvjete korištenja
Očekujemo i radujemo se Vašem sudjelovanju!
Fotografija preuzeta sa: greatoakgazette.com.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE