Nismo to odradili


Naša grupa bila je na eksperimentu u jednom domu za djecu. Nismo znali što točno očekivati. Pripremili smo kratku predstavu o Crvenkapici da djecu nasmijemo i zabavimo.

Gluma nije bila vrsna niti smo se puno pripremali, ali išli smo raspoloženi i uzbuđeni. Ispalo je puno bolje nego smo očekivali jer su djeca bila oduševljena kostimima i nama samima, pa su nakon nas oni obukli kostime i odigrali svoju verziju predstave (koja je bila puno bolja od naše).

Nakon toga smo se s njima družili igrajući razne (društvene) igre. Kada je došlo vrijeme ručka i popodnevnog odmora, teška smo srca otišli nazad u Zagreb. Vrijeme s mališanima bilo je istinski ispunjeno i eksperiment nije bio odrađen, nego smo zaista duhom bili tamo.

Jedna stvar koja mi je ostala u srcu je ta da djeca nisu neki stvorovi koje treba zabaviti ili za njih imati razvijenu strategiju. Naravno da okvirno treba imati strategiju, ali djecu ne usrećuje novac, ne usrećuju ih stvari ili zabava – nego ljubav. Djeca su ondje gladna ljubavi i nakon predstave sam ubrzo shvatio da su bavljenje njima i raspoloživost jedine strategije koje trebamo.

Vaši Jaki

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE