Najavljen volonterski projekt 72 sata bez kompromisa


Park Zrinjevac jučer je na par sati postao najveći Volonterski park u Hrvatskoj i usprkos jeseni zazelenio mladim beskompromisnim volonterima.

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa već šestu godinu zaredom odvija se u Hrvatskoj, a peti put u Zagrebu gdje su ga u subotu, 5.listopada u samom srcu parka Zrinjevac najavili mladi kroz Volonterski park.
Građani su tako hodajući i uživajući u subotnjem suncu, iskoristili priliku da se na zabavan način okušaju u volontiranju, popiju kavu i čaj s volonterima te upoznaju sa samim projektom. Najmlađi su se okušali u ekološkim radionicama sadnje cvijeća, likovnim radionicama i igrama. Za dobru atmosferu pobrinuo se Dječji zbor Kikići i Genijalci sa svojim ekološkim pjesmama kroz koju su osvijestili važnosti očuvanja prirode.

„Bilo mi je zadovoljstvo što sam imao priliku promovirati 72 sata bez kompromisa u samom srcu Zagreba, uživao sam u razgovoru s građanima, pogotovo s umirovljenicima, oni uvijek imaju zanimljive priče pune mudrosti. Nadam se kako smo uspjeli privući mlade ljude osobito dečke koji će nam se pridružiti u našim volonterskim akcijama“ rekao je volonter Mario ne skrivajući uzbuđenje oko početka samog projekta.

Za hrabre i željne zabave, postavljeno je volontersko kolo s mnoštvo volonterskih zadataka, a kako građani koji su se okušali u izazovima kući ne bi otišli praznih ruku, pobrinuo se Franck koji im je omogućio da uživaju u toplim napitcima.

„Korisnici Centra za autizam, pridružili su se volonterskom parku i našim volonterima u igrama. A ako se netko htio dodatno umoriti to je mogao uz badminton. Jedno je sigurno – svi su se zakačili za volontiranje!“ naglasila je voditeljica projekta u Zagrebu Anamaria Malešević te istaknula „Željeli smo naš projekt približi lokalnoj zajednici i otud Volonterski park kao preslika svega onoga što 72 sata bez kompromisa obuhvaća!“

Radost, prijateljstvo i talenti riječi su koje je svaki volonter istaknuo kao one koje opisuju ovaj projekt i sve ono što dolazi s njim. Volonterka Sara istaknula je riječi Majke Tereze: “Nemoj dopustiti da sretneš nekoga tko nakon susreta s tobom neće biti sretniji.” dodajući „Mislim da smo se to potrudili i oživjeti. Tih nekoliko sati obilježili su mnogi susreti u radosti, zajedništvu, pozitivi, empatiji, uslužnosti, posvećenosti… i najljepše od svega – Bog na prvom mjestu. To je toliko lijepo da u podlozi svega što smo činili stoji zajedničko nastojanje – proslaviti Boga, u svakome prepoznati Njegov trag i unijeti još malo radosti u ovaj svijet. Vjerujem da smo tog jutra uspjeli napuniti Zagreb osmijesima svih generacija, i nadam se da su se u dječjem kutku igrali neki novi naraštaji volontera!“

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove godine održat će se od 17. do 20. listopada u 11 Hrvatskih gradova, pozivaju se svi mladi da beskompromisno prihvate izazove za bolju i ljepšu Hrvatsku. A to mogu učiniti pute web stranice www.72sata.hr.

Zakači se i ti za volontiranje!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE