Modravska ljubav

Nastavljamo s ciklusom modravskih ljubavnih priča i danas vam donosimo priču mladog bračnog para, Valerije i Ante Boras.

IMG-20170217-WA0000

Naša priča nije tipična priča mladog katoličkog para koji se upoznao na Modravama. Ali je pokazatelj Božje volje i Božjeg plana za sve, pa i za one grešne i slabe.

Upoznali smo se na Modravama 2011. godine. Prvi put smo bili na Modravama, svatko je došao sa nekim svojim željama, ali ni na kraj pameti mi nije bila ljubav (nisam je ni htjela). Prvih pet dana nismo se ni primjećivali, jedva da smo izmijenili par riječi. A onda zadnja večer kao da je zapalila sve vatre. Od svih večeri na Modravama, zbližimo se baš zadnju, onu večer koju najviše smrdiš, kosa ti je masna i zapetljana i imaš tonu akni po licu. Ali u tom trenutku to nije ni bitno. Sjećam se da smo gotovo tri sata sjedili sami i razgovarali, otvoreno i iskreno o svemu. Nikad do tad nisam s nekim tako razgovarala, pogotovo ne sa strancem. Nije mi bilo jasno što me privlači tom dečku ni zašto mi se sviđa, ali i nakon Modrava postali smo sve bliži. Imali smo mi puno uspona i padova, svađi i ljutnji… Znali smo povrijediti jedno drugo, znali smo griješiti, padati i ustajati, radovati se i tugovati…  ali na kraju smo bili uvijek skupa i uvijek s vjerom da Bog ima plan.

A Bog je i imao plan. Ne baš onakav kakav smo mi htjeli, ali izgleda da je bio jako dobar plan. Nakon dvije godine veze vjenčali smo se i par mjeseci poslije dobili sina. U tom trenutku nismo završili fakultete, nismo imali stan, nismo imali posao…nismo imali ništa osim ljubavi i vjere da Bog ima plan. Vjerovali smo, radili, učili i čini se uspjeli. Danas, šest godina nakon našeg prvog susreta na Modravama, imamo sretan brak, prekrasnog sina i drugo dijete na putu, imamo diplome, stan, posao…puno više od onog što smo ikad zamišljali. Ponekad se pitam jesmo li zaslužili toliki blagoslov?! Iskustvo koje smo stekli na Modravama i duhovna snaga koju dobiješ boravkom tamo svakodnevno nam daje snage da idemo dalje, da nađemo mir i da težimo samo onom bitnom.

Valerija i Ante Boras

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE