Modravska iskustva II

2013-9-7_modravska_iskustva_ii

Otišla sam na mjesto udaljeno od civilizacije. Na mjesto bez viška pitke vode, bez spavanja do podne i bez svih onih društvenih mreža koje više odmažu nego što pomažu u komunikaciji s ljudima.
Stala sam na modravsku zemlju sva uzbuđena, pažljivo promatrajući svaku zraku sunca i svaku grančicu masline. Promatrajući ljude koji rade, ljude koji mole, pjevaju, pričaju i vesele se zajedno u Gospodinu. Obrađujući maslinu, obrađivala sam sebe, sjekla sam sav korov . Tijelo je bilo gladno, ali srce se nahranilo Božjom rječju, radošću i ljubavlju što su mi je Otac pružao kroz osmijehe Modravljana. Šuteći sama, pričala sam Bogu. Plivajući modrim morem, bila sam spremna započeti plivati prema jedinoj sigurnoj obali, isplivati iz svega zemaljskoga, iz svega što me želi potopiti, iz svih problema i nemira.
Preživljavala sam s drugima svu prašinu i kukce, i polako, korak po korak, oživjela sam svoje nemirno srce unoseći u njega potpuni i savršeni mir- Spasitelja. Polako se zatvarajući u Krista, bila sam spremna otvoriti se svijetu i donijeti mu Modrave.
Očekuješ, nadaš se, zamišljaš. Na koncu, kada dođeš, vidiš, proživiš i doživiš, shvatiš da sve svoje planove i snove možeš dati Bogu. Jer On za tebe sprema nešto bolje čak i od tvojih najsavršenijih snova.
Isus crta najljepše osmijehe, Isus se smiješi u osmijesima svih onih ljudi s kojima sam zaživjela. Isus ljetuje na Modravama. Isus ljetuje i u mome srcu, sada i zauvijek.

Sara Sabo

Sjećam se kako je Ike na jednoj od misa rekao kako bi volio uvesti, pored božićnog, uskrsnog i korizmenog vremena još jedno sveto vrijeme- ljetno vrijeme, duhovno vrijeme, vrijeme napajanja Duhom Svetim. Svidjele su mi se te riječi, ali, nisu mi bile sasvim jasne. Kako on to misli? Sveto ljetno vrijeme! Dugo sam promišljala o tome i u glavi planirala kako bi ovog ljeta mogla učiniti nešto drugačije, posebnije, više… Nisam znala što bi to trebalo biti i kako bi to sveto ljetno vrijeme trebalo izgledati, u meni su ostale samo riječi s mise mladih. I tako je ljeto započelo. I završilo, a Josipa želi da joj napišem nešto o Modravama za SKAC-ovu stranicu.
Čovječe, što da napišem, a da nije napisano, što da izreknem, a da nije rečeno, koju sliku da pošaljem, a da nije uslikana. Nije to lak zadatak! Jer, Modrave nisu tamo neka zemlja na rtu Ovanj negdje kod Draga Pakoštanskih u tamo nekoj Dalmaciji pa da upereš prstom u njih. Nisu Modrave niti tamo neki duhovno- rekreacijski kamp. Niti oni šatori u kojima ne možeš drijemati pod duhovnom notom, jer je prevruče. Modrave nisu lijepo plavo more, skakvci, masline i zvijezdano nebo, niti kamenje na kojem sjediš kad imaš katehezu. Modrave nisu ona dva pontona, niti tišina mora, niti pranje zubi u tom istom moru. I znaš što, Modrave nisu niti onaj sataraš koji je opjevan u modravskim pjesmama! Pa što su dakle MODRAVE!?
Čovječe stvoren na sliku Boga Živoga, ja sam Modrave, i ti si Modrave- ako si bio tamo. A ako nisi, onda idi, jer dobro je biti Modrave! Odlučio Bog ovo ljeto provesti s tobom i sa mnom, sa svima nama. Nastanio se u našim srcima, došao tiho i polako bez novinskog naslova, bez tv- reklame i velikog plakata- da te ne uznemiri i odabarao da će baš tamo ljetovati. Prvi put se je rodio u štali, umro je na križu, a danas se rađa u tvom srcu, ako treba i svaki dan! Rađa se, i raste, na tvojim i mojim Modravama. I ne samo to: odlučila je Ljubav zauvijek se nastaniti u tvom srcu, kao i u mom. Eto, to su ti Modrave: tvoje srce, tvoja duša, tvoje dubine i visine, tvoje čežnje i težnje, tvoji uspjesi i padovi, suze i smijeh, cijeli ti- takav kakav jesi stvoren na sliku Boga Živoga. Modrave su LJUBAV duboka i plava kao more, čvrsta kao kamen i poletna kao skakavac. Modrave su LJUBAV zelena kao listovi masline i slobodna kao ptica, nježna kao povjetarac i snažna kao bura- pa ti ide sve do kostiju. Modrave su LJUBAV visoka i široka kao nebo, topla kao sunce! Modrave su LJUBAV koja ti daruje nadu za hod prema Domovini.

Vesna Sabo

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE