Modrave- hotel s tisuću zvjezdica


Prolazeći za vrijeme modravske šutnje kraj svih onih ljudi ispod maslina, razmišljam o tome koliko svaka ta maslina može priča ispričati, kolika su to bila obraćenja, manja ili veća. Odluke, ljubavi, pozivi, svašta se rađalo ispod tih maslina. Kako bi rekao pater Ike (ako me sjećanje dobro služi), one su natopljene molitvom. Tu su biblijski reci dirali srca tisućama. Tu je jutarnja krunica potakla ljude da više mole. Tu je Bog stvarao poznanstva, prijateljstva, učvršćivao svoje bedeme za borbu protiv zla.

I uistinu, nakon 4 godine Modrava, ne mogu ne vidjeti bogatstvo koje ovaj kamp pruža. Ne želim zamjeniti svoju vreću krevetom hotela od 5 zvjezdica sa najljepšim i najskupljim pogledom na svijetu, ma da je besplatan samo za mene. Ne želim više jesti najukusniju hranu kada mi je modravska sasvim dobra. Ne želim više da mi svijet mrsko laže o najljepšim stvarima na svijetu. Sada znam, to nije novi mobitel, to nije novi televizor niti pet stotina tisuća eura u banci. To nije bezumno opijanje i partijanje na Zrću, to nije beskrajno ostvarenje svih tvojih požuda.

Znate kako to znam? Sve su to ovi ljudi, sudionici (polaznici) prošli, svatko na svoj način. I iskreno vjerujem da im je svima bilo ljepše na Modravama. Doista, tamo se otkriva da je Bog ljubav i da je Njemu jedino moguće istinski usrećiti ljude, ako ne u ovome životu, onda u onom drugom, vječnom.

U ponedjeljak (12.6.) počinju prijave za Modrave (samo za dečke)- do popunjenja mjesta! 🙂

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE